Mai lõpus ja juuni esimeses pooles sai politsei mitmeid teateid Rahumäe kalmistul toimunud kotivargustest. "Ohvrid olid eakad naised, kes hauda korrastades ei pannud tähele, kui noormees ligi hiilis ja haaras ühes tähelepanuta jäänud käekoti. Kuna ohvrid varast alati ei märganud ja isikukirjeldused varieerusid, oli teda ka keerulisem tuvastada," rääkis Lääne-Harju politseijaoskonna talituse juht Erkko Piirimägi.

Juuni teisel päeval kontrollis politsei esimest korda kirjeldustele vastavat meest. Politsei avastas kahtlustatava noormehe pärast esimest kolme juhtumit, kuid tol hetkel puudusid võimaliku varga kohta kindlad tundemärgid. Noormehel polnud varastatud esemeid kaasas ning politseinikel puudus alus tema kinni pidamiseks.

Korrakaitsjad kogusid infot edasi. "15. juunil kavatsesime varem kontrollitud meest taaskord külastada, sest kahtlus langes järjest enam talle," ütles Piirimägi. Vahetult enne politseinike külastust sai aga patrull väljakutse – Rahumäe kalmistul pandi toime järjekordsed kotivargused. Kalmistule jõudnud patrull sai kannatanutelt jooksu pealt varga kirjelduse ja asus teda jalgsi püüdma. Tänu heale piirkonna tundmisele ja õigele strateegiale tabasid politseinikud vargustes kahtlustatava mehe. Kui kümneminutiline tagaajamine oli lõppenud ning kinnipeetud isik oli jaoskonnas trellide taga, tunnistas üksinda tegutsenud kurjategija üles kaheksa vargust.

Põhja ringkonnaprokuratuuri prokurör Kristina Kivi sõnul mees vahi alla võetud ning kohtueelne menetlus läbi viidud. "Kuna tegemist oli korduvate kuritegudega ning mees oli ka varem kriminaalkorras karistatud, esines tema puhul uute sarnaste kuritegude toimepanemise oht. Seetõttu esitasimegi Harju maakohtule vahistamistaotluse," ütles Kivi. "Kuna kahtlustatav tunnistas oma teod üles ja selgitas kuritegude toimepanemise asjaolusid, sai ka kohtueelne menetlus kiire lahenduse."

Kõige suurem kahju, mille varas kannatanule tekitas, ületas 400 euro piiri. Piirimägi soovitab meeles pidada, et sõltumata ajast ja kohast tuleb enda isiklikel asjadel silm ja võimalusel käsi peal hoida.