Peamiste ähvarduste ja ohtudena Venemaa rahvuslikule julgeolekule on muu hulgas mainitud mitmete riikide, eelkõige USA ja tema liitlaste püüe maailmamerel domineerida ning nende soov jõuda oma merevägede tunduva üleolekuni, vahendab RBK.

Ohuks peetakse ukaasi järgi ka relvastatud konfliktide kollete olemasolu territooriumidel, millel on Vene Föderatsiooni ja tema liitlaste jaoks strateegiline tähtsus.

„Venemaa ei luba teiste riikide merevägede olulist üleolekut oma sõjalaevastikust ja püüdleb selle kinnistamise poole lahinguvõimekuste poolest teisele kohale maailmas,“ öeldakse dokumendis.

Ukaasi järgi tuleb see saavutada sõjalaevastiku operatiivsete ja lahinguvõimekuste toetamisega tasemel, mis tagab talle ühe juhtivatest positsioonidest maailmas, ning arendades sõjalaevastiku võimet rünnata maismaaobjekte nii tava- kui ka tuumarelvadega.

Vene sõjalaevastiku relvastuse aluseks peavad perioodil kuni 2025. aastani olema suure täpsusega raketid ja erineva otstarbega robotiseeritud vahendid, sealhulgas mehitamata tuumajõul töötavad allveeaparaadid.

Lisaks sellele kavandab Venemaa Putini ukaasi järgi „perspektiivsete pealvee- ja allveelaevade (lahinguplatvormide) lennukikandjakompleksi loomist“. Luua tuleb ka uue põlvkonna süvaveesüsteemid.