Watson andis oma otsuses mõista, et vanavanemate väljaarvamisel riiki lubatavate lähedaste isikute nimekirjast ei ole loogilist põhjendust. „Tervest mõistusest lähtudes kuuluvad ka vanavanemad lähedaste sekka,“ ütles ta. „Valitsuse määratlus jätab nad aga sealt välja. Me ei saa seda kuidagi lubada.“

Ühtlasi ei olnud ta nõus piirangutega lastelastele, onudele, tädidele jt samuti lähedastele isikutele.

USA Ülemkohus otsustas 30. juunil jätta osaliselt jõusse riigipea vastuolulise sissesõidukeeldu, mille kohaselt ei ole võimalik riiki 90 päeva jooksul siseneda moslemienamusega riikide nagu Iraani, Liibüa, Süüria, Somaalia, Sudaani ja Jeemeni kodanikel ja 120 päeva jooksul ühelgi sõjapõgenikul.

Ülemkohus, kus konservatiivsetel jõududel on enamus, ei olnud juunis reaalselt võimeline kokku leppima, kas sissesõidukeeld on põhiseaduslik või rikub immigratsiooniseadust, ja arutab küsimust uuesti sügisel.

Ajutisest otsusest tulenevalt otsustas valitsus jätkata viisade väljastamist USA territooriumil viibiva isiku abikaasale, alaealisele või täiskasvanud lapsele, väimehele, miniale, vennale, õele või kihlatule, st inimestele, kellega isikul on „lähedane suhe“, küll aga mitte nt vanavanemale, lapselapsele jt. Erandina aga nimetati ärilist läbikäimist.