Nikki Haley, USA saadik ÜRO julgeolekunõukogus, nimetas Põhja-Korea viimast raketikatsetust "selgeks ja teravaks sõjaväeliseks eskalatsiooniks". Ta lisas, et Ameerika sõjaline tegevus Pyongyangi vastu on endiselt võimalus, vahendab CNN.

"Üks meie tugevus peitub arvestuslikus sõjaväelises jõus. Me kasutame seda, kui peame, kuid eelistaksime selles suunas mitte minna," ütles Haley.

Samuti hoiatas Haley Hiinat ja teisi Põhja-Koread toetavaid riike, et USA peatab kaubandussuhted riikidega, mis toetavad Pyongyangi režiimi.

Saadiku sõnul Põhja-Korea teisipäevane raketikatsetus (ICBM) "tõkestab diplomaatiliste lahenduste võimalusi".

Prantsusmaa saadik ütles eilsel kohtumisel, et ka Prantsusmaa toetab Põhja-Koreaga seoses uusi, sanktsioone tugevndavaid lahendusi.

Põhja-Korea teatas teisipäeval, et katsetas pärast aastakümneid kestnud ponnistusi edukalt mandritevahelist ballistilist raketti.

Raketi Hwason-14 katsetust jälgis isiklikult riigi liider Kim Jong-un, ütles Korea kesktelevisioonis rahvariietes naisdiktor. Tema sõnul jõudis rakett 2802 kilomeetri kõrgusele ja lendas 933 kilomeetrit.

"Ameeriklased ei ole kuigi rõõmsad selle 4. juuli iseseisvuspäevaks saadetud kingituse üle," lausus Kim riigitelevisiooni teatel naerulsui. "Me peaksime jänkidele vahel ikka kinke saatma, et aidata neil igavust peletada."