Täna hommikul kella 6.58 ajal sai politsei- ja piirivalveameti merevalvekeskus teate Vergi sadama lähistel madalikule triivinud Soome purjejahist, mille pardal oli kuus inimest. Inimesed evakueeriti, teatas PPA pressiesindaja Leana Loide.

Tuule tugevus oli kuni 17 meetrini sekundis, laine kõrguseks oli 1,5 kuni 2,5 meetrit.

Merevalvekeskus suunas hädasolijatele appi piirivalvelaeva, mis paraku madala vee tõttu jahile ligi ei pääsenud. Sündmuskohale saabunud piirivalvekaatril ei õnnestunud raskete ilmastikuolude tõttu purjejahti päästa. Tuule tugevus oli kuni 17 meetrini sekundis, laine kõrguseks oli 1,5 kuni 2,5 meetrit. Seetõttu võeti vastu otsus inimesed jahilt evakueerida. Kella 11.25 ajal olid viis täiskasvanut ja laps turvaliselt kaldal. Arstiabi keegi ei vajanud ning neile pakuti peavarju sadamas.

Rakvere politseijaoskonna juhivpiirivalvur Mare Jõesaar sõnas, et õnnetuses võisid oma rolli mängida kaptenil tuvastatud joove ja vähene sõidukogemus. "Jaht ei kuulunud kaptenile ning ta ei tundnud seda väga hästi. Õnnetuskohal valitsenud keerulistes ilmastikuoludes polnud sisemootorist abi ning kapten ei suutnud esipurje abil sadamasse manööverdada. Avatud esipuri võis hoopis madalikule triivimist soodustada," lisas Jõesaar.

Jahi madalikult päästmisega jätkatakse ilmastikuolude paranedes. Päästetöödesse olid lisaks Kunda merepäästjatele kaasatud ka Pärispea vabatahtlikud merepäästjad.

"Tuletame meelde, et merel tuleb kriitiliselt hinnata oma oskusi ja võimeid. Alkoholiga liialdada ei tasu. Võõrriiki sõites tuleb välja uurida kohaliku merepääste juhtimiskeskuse kontakt, et hätta sattudes koheselt ühendust võtta. Mereraadiosides kasutatakse hädateate edastamiseks VHF kanalit 16," lisas Jõesaar. Kindlasti peaks merel seljas olema päästevest ning kaasas sidevahend hädateate andmiseks.