"Tänane ilm kahjuks peolisi väga ei hellita. Prognoosid näitavad, et ennelõunal tibutab ning pärastlõunast alates jõuavad Tallinna juba tugevamad sajuhood. See tähendab, et tantsupeo esimene etendus möödub paraku vihmasajus ja pealtvaatajad peaksid ennast soojalt riidesse panema ning varuma vihmakeepe," selgitas riikliku ilmateenistuse sünoptik Ele Pedassaar. Tema sõnul on ka tuul täna tugev ja kohati isegi tormine ning ilm on jahedavõitu.

Homme hakkab aga tuul järele andma ja ka vihm teeb pikemaid pause, mis tähendab, et tantsupeo teise ja kolmanda etenduse ning Rahvamuusikapeo ajal võib ilm ennast päris korralikult üleval pidada ja vaid korraks peolisi kasta.

Pühapäeva hommikul, kui toimub rongkäik, on ilmateenistuse andmetel suur tõenäosus, et vihma ei saja ja lootust on, et ka päike võib korraks peolisi tervitada. Peo algusajaks võivad aga sajuhood siiski kohale jõuda. "Uued vihmahood saabuvad umbes kella 14 ajal ning ajutisi sagaraid võib kohati tulla ka õhtupoolikul. Seevastu on õhk päris soe, isegi üle 20 kraadi," ütles Ele Pedassaar.
XII noorte laulu- ja tantsupeo meeskond tuletab peo eel meelde, et pealtvaatajate heaolu silmas pidades ei pääse peo ajal nii tantsu- kui ka lauluväljakule vihmavarjudega. Koju tasuks jätta ka muud esemed, mis võivad häirida või ohustada teisi peolisi.

1) Tuult puhub jalust!

2) Ernesaksa süles on soe

3) Sõbrad ja sõbrannad valivad ikka toon-toonis vihmakeebid!

4) Hoogsalt üle õla, oh me teame seda tobedat tunnet kui vihmakeebi viib tuul minema!

5) Nii vihmavarjudega võib küll proovis olla, kuid peole minnes jätke varjud koju!
Vihmavarjud piiravad vaadet ning eks ju kõik, kes peole tulnud, tahavad ka esinejaid näha!

6) Kui vihmakeepi pole, saab sõbraga ka sama salli jagada

7) Vihmakeebid teevad väikesed tantsijannad justkui haldajateks

8) Võitlus vihmekeebiga – kes jääb peale? No ikka muidugi laululapsed!

9) Sama siin – võitlus keebiga! Keep keerleb ka ilma tantsu keerutamata...

10) Niisiis, kõigile - vihmakeep kaasa! Oled Sa esineja, juhendaja või ka külaline, vihmavari jäta koju ning kaitse end vihma eest keebiga.

Vaata galeriist ka teiste peoliste keepe!