Esialgsetel andmetel oli tegu ärandatud traktoriga, mis ei kuulunud ei ranna hooldustöödega tegelevale firmale ega ka rannapargis renoveerimistöid teostavatele ettevõtetele. Juhtumiga tegeleb politsei, algatatud on kriminaalasi.

Põhja-Tallinna vanema Raimond Kaljulaidi sõnul on vandaalid kokku lõhkunud kolm rannakabiini ja kolm pinki, mille taastamine ei ole enam võimalik.

“Uskumatu, et samal ajal kui linn kulutab suuri summasid Stroomi rannapargi rekonstrueerimisele, leidub inimesi, kes linnavara sellisel brutaalsel moel lõhuvad. Loodan, et politseiuurimine käib kiiresti ja kurjategijad saavad väljateenitud karistuse,” ütles Kaljulaid.

Põhja-Tallinna linnaosavalitsus pingutab, et likvideerida rüüstamistöö tagajärjed võimalikult kiiresti. Kuna uue rannainventari tellimisega ja valmistamisega läheb aega, siis olemasolevad pingid ja rannakabiinid hajutatakse ühtlaselt kogu rannariba ulatuses.

Stroomi rannapargis jätkuvad mahukad renoveerimistööd, mille tulemusena uuendatakse täielikult kogu pargi- ja rannainventar ja korrastatakse igas mõttes randa ja selle ümbrust. Peamised tööd lõpetatakse juuli keskel.