Ajal, mil meedia tähelepanu põhirõhk Harju maakohtu Liivalaia kohtumajas oli keskendunud Edgar Savisaare kohtuprotsessile, algas kolm korrust kõrgemal kohtuistung Keito Kaljulaidi üle, keda süüdistatakse tapmises.

Põhja ringkonnaprokuratuuri süüdistuse järgi lämmatas Keito Kaljulaid (24) 2015. aasta 21. juunil Wismari haiglas võõrutusravil olles oma palatikaaslast, 44-aastast meest, kes suri seetõttu neli päeva hiljem. Istungid kuulutati süüdistatava eraelu kaitseks kinniseks.

"Täna peeti kohtuvaidlused ning prokurör küsis süüdistatavale karistuseks 10 aastat vangistust," ütles kohtute pressiesindaja Anneli Vilu Delfile. Kuna kohus on juba määranud otsuse aja ja prokurör küsinud karistuse, siis kokkuleppemenetlus arutluse all ei ole.

Kohus määras otsuse kuulutamise ajaks 1. augusti.

Teise inimese tapmise eest karistatakse kuue- kuni viieteistaastase vangistusega.

2009. aastal osales Kaljulaid saates "Eesti otsib superstaari".

Õhtulehe andmetel sai traagilise lõpuga lugu alguse 2015. aasta 21. juunil, kui 24aastane Keito viidi Wismari haiglasse narkoravile. 40 minutiks järelvalveta jäänud noormees võttis padja, surus selle alkoholi võõrutusravil olnud Allanile näkku ja kägistas teda ka linaga.

Ohver ei saanud end kaitsta, kuna oli juba päev varem väidetavate luulude tõttu voodi külge kinni seotud. Kiirabi viis Allani Wismari haiglast Põhja-Eesti regionaalhaiglasse, kuid tema elu päästa ei õnnestunud. Allan suri 25. juunil.

Allani lähedased on soovinud avalikke istungeid, kuid kuna muuhulgas arutatakse ka delikaatseid isikuandmeid ning süüdistatava vaimset seisundit, on istungid olnud kinnised. Loe lähemalt Õhtulehest!

Jaga
Kommentaarid