"Märgates tulekahju sulges naine põleva toa ukse ja tuli ei saanud korteris enam edasi levida. Kuna põlev tuba asus kohe välisukse kõrval, oli neil ohutu tee korterist välja ära lõigatud. Ema sellest ei heitunud ning ruttas lapsega rõdule, sulges enda tagant rõdu ukse ja jäi päästjaid ootama," kirjutas Nõmme Päästekomando oma Facebooki lehele.

Päästekomando jõudis kiiresti kohale ja aitas naise ja lapse päästemaskide abil ohutult välja."Sellise ohu puhul on oluline jääda rahulikuks, kutsuda kiirelt abi ja mitte seada oma elu ohtu. Kui korter või kortermaja trepikoda on suitsu täis, siis sulgege uksed ja oodake rõdul või avatud aknal päästjaid. Nad tulevad kiiresti ja aitavad teid välja," soovitab Nõmme päästekomando.

Korteris viibisid õnnetuse hetkel 36-aastane naine ja 2-aastane poiss. Tuba, milles põles voodi, oli korteri välisukse kõrval. Naine ning poiss käitusid õnnetuse ajal õigesti. Paksu suitsu tõttu oli raskendatud korterist väljapääs. Suitsu leviku vähendamiseks oli päästjate saabudes kinni selle toa uks, kus põleng toimus. Naine ja väike poiss olid päästjate saabudes korteri rõdul, kus oli oluliselt vähem suitsu. Päästjad tõid nad sealt läbi korteri päästemaski abil välja. Inimesed viidi kiirabi poolt tervisekontrolliks haiglasse.

Põhja päästekeskuse juht Priit Laos ütles, et väga oluline on kortermajade puhul korteriühistu vastutus ning inimeste teadlikkus, kuidas õnnetusi ära hoida ning õnnetusse sattudes käituda. "Olgu tegemist suitsuandurite paigaldamisega, evakuatsiooniteede vabana hoidmisega või inimeste teadlikkusega tulekahju ajal käitumisest. Väga sagedased on olukorrad, kus evakuatsiooniuksed on võtmega avatavad. Tegelikult peaksid need olema seestpoolt avatavad n-ö liblikaga, sest kriisisituatsioonis ei pruugi inimesed kiiresti võtit leida. Tegelikult on oluline iga õnnetust adekvaatselt hinnata, antud juhul käitus naine õigesti, nähes, et korterist lapsega lahkumine on paksu suitsu tõttu keeruline, läksid nad hoopis rõdule ja ootasid päästmist," lausus Laos.

Kõrghoonete puhul on tihti probleemiks asjadega täidetud evakuatsiooniteed ja tuletõrje vee jaoks mõeldud kuivtorustiku ligipääsud. Tihtipeale on tihendamata korrustevahelised läbiliigud ning nende kaudu võib tulekahju korral levida suitsu. Oluline on ka majade juures parkimine – inimesed pargivad oma autosid tavaliselt nii, et läbi häda mahub mööda manööverdama teine sõiduauto, korrektne parkimine on tegelikult juhul, kui mööda mahub ka suur päästemasin.