Mees võttis Facebooki kaudu ühendust 12-16-aastaste tüdrukutega ning meelitas neid end kaamera ees lahti riietama, lubades vastutasuks tuntud tüdrukute iidolite kontserdipileteid. Pärast seda hakkas ta tüdrukuid šantažeerima, ähvardades fotod ja videod avalikustada, kui nad edasi tema käske ei täida. Mees sundis tüdrukuid kaamera ees iseendaga mängima või loomadega ebasündsaid tegusid tegema, kirjutab ajaleht Algemeen Dagblad.

Driebergis asuva skaudiklubi Dr. A. Hermansgroep juhtkond ja liikmed on kahtlustustest vapustatud. Mees oli seal aastatel 2012-2015 7-11-aastaste tüdrukute grupi juht.

Juhtum hakkas lahti hargnema pärast seda, kui üks Eesti tüdruk teatas emale, et võttis end Justin Bieberi kontserdi piletite eest kaamera ees aluspesu väele. Nende piltidega šantažeeris mees tüdrukut kaugemale minema.

Tüdruku ema pöördus Eesti politsei poole, kust võeti ühendust Hollandi politseiga. Hollandis avastati seejärel kaks sarnast juhtumit.

Prokuröri sõnul on mehel umbes kuus ohvrit. Kahtlusalune on politseile oma teod üles tunnistanud ja andis kohtus tunnistusi.

Mehele nõuti neljapäeval 30-kuulist vanglakaristust, sellest kümme kuud tingimisi. Samuti nõutakse talle psüühilist ravi.