A. Le Coqi logistika- ja ostudirektor Erik Lehiste kommenteeris Delfile, et õnnetusse sattunud auto kuulus nende pikaajalisele transporditeenust pakkuvale lepingupartnerile.

Ettevõtte juht Tarmo Noop kinnitas eile Delfile, et taoliste õnnetuste korral vastutab juhtunu eest veofirma.

Edasist koostööd transporditeenust pakkuva ettevõttega eile toimunud õnnetus Lehiste sõnul siiski kuidagi ei mõjuta.

Veoauto kuulus osaühingule Anidarauto.

Anidarauto juhatuse liikme Silver Reiljani sõnul on ettevõte pikalt tegutsenud ja õnnetusi on ikka ette tulnud, kuid eilne juhtum oli esmakordne.

Reiljan rääkis Delfile, et autot juhtinud mees oli ettevõttes tööl olnud alles kuu aega ning ta ei oska kommenteerida, miks juht õnnetuspaigalt lahkuda võis.

"Telefon oli tal ka autos, kui politsei teda taga otsis," selgitas Reiljan, miks juhiga kontakti saamine nii raske oli.

Sellest, et juht ennast Tartus politseis üles andis, kuulis Reiljan alles siis, kui talle ajakirjanikud helistasid.

Õnnetuse tulemusel tekkinud kahju on hetkel Lehiste sõnul raske hinnata ja sellega tegeleb kindlustus.

Kaupa transporditi ühele A. Le Coqi kliendile.

Politsei andmetel juhtis veokit 51-aastane mees. Politsei- ja piirivalveameti vanempressiesindaja Leana Loide sõnul sõitis auto Tartust Näpi küla suunas. Õhtulehe andmetel oli õnnetuse juhtumise hetkel auto sõidukiirus 80 km/h.

Eile kella 15.35 ajal saabus sündmuskohale logistikafirma omanik, kes veokist välja paiskunud laadungi kokku korjas ning õhtul kella 19.45 ajal toimetati õnnetusse sattunud veok sündmuskohalt ära.

Sõiduki juht oli ligemale 24 tundi kadunud. Loide sõnul oli politseile teada, et mees elab Tartus ja sellest teavitati ka Tartu politseijaoskonda, kes meest otsida aitas. Täna kella 13 paiku pöördus mees ise Tartu politseijaoskonda.

Tartus väljastasid ametnikud isikule kutse tulla järgmisel nädalal menetlustoimingute läbiviimiseks Rakvere politseijaoskonda. Juhtunu uurimiseks on algatatud väärteomenetlus.