Naine oli eelmise aasta jaanuaris koos viieaastase pojaga ujulas. Ema jättis ujumisoskuseta poisi täiskasvanu valveta lastebasseini ja läks ise sõbrannaga sauna. Oma lapse jättis lastebasseini ka sõbranna, vahendab Iltalehti.

Kui naine oli kümme minutit saunas olnud, oli poiss läinud madalast lastebasseinist mullibasseini, kus tema jalad enam põhja ei ulatunud. Poiss kadus neljaks minutiks ja 36 sekundiks vee alla, mida sai tõestada ujula valvekaamera salvestuse abil.

Vee all liikumatuks jäänud poisi avastas lõpuks kõrvaline isik, kes tõstis ta välja ja alustas elustamist. Poiss viidi lastekliinikusse, kuhu ta jäi ka ööseks.

Kohtu hinnangul oli olukorras tõsiselt võetav oht, et poisile oleks võinud tekkida püsivaid kahjustusi või ta oleks võinud uppuda. Kohtus esitatud arsti eksperthinnangu järgi on poiss siiski hästi toibunud.

Kohus leidis, et ema toimis mõtlematult ja näitas üles hoolimatut suhtumist lapse tervisesse. Temalt mõisteti poja kasuks kannatuste ja valu eest välja 1500 eurot hüvitist.