Šveitsi Föderaalnõukogu lükkas ettepaneku sel nädalal aga aruteluta tagasi. Valitsuskabinett põhjendas ettepaneku tagasilükkamist sellega, et põhiseadus näeb ette kohustusliku sõjaväeteenistuse kõikidele meessoost kodanikele, hoolimata nende vaadetest, usust või toitumisharjumistest.

Veganlus ei tee kedagi automaatselt sõjaväeteenistusse mittesobivaks, märkis Föderaalnõukogu.

53-aastane rahvasaadik Jean-Luc Addor tegi ettepaneku seoses sõjaväe jaoks piinliku juhtumiga eelmisel aastal, kui toona 19-aastane sõjaväekohustuslane Antoni Da Campo keeldus loomsest nahast saabaste kandmisest ning tegi selle asemel ettepaneku tulla ajateenistusse isiklike sünteetilisest materjalist saabastega. Armee otsustas kuulutada mehe selle peale teenistusse sobimatuks.

Aktiivne noormees pani asja aga suure kella külge ja andis sõjaväe vastu sisse hagi, misjärel armee otsustas minna kokkuleppele ja lubada tal siiski teenistusse asuda.

Vegan on täistaimetoitlane ehk inimene, kes ei söö enamasti omal vabal valikul ühtegi loomset toodet, sh ühtegi liha-, muna- ega piimatoodet või saadusi nagu näiteks želatiin ja mesi.

Šveitsi seaduste kohaselt tuleb kõikidel vähemalt 18-aastastel kodanikel läbida kohustuslik sõjaväe- või tsiviilteenistus. Teenistusest keeldujatel ja sinna mittesobivatel kodanikel tuleb kuni 30-aastaseks saamiseni maksta vabastusmaksu.