NATO ja G7 tippkohtumisteks valmistuvad teiste riikide delegatsioonid on saanud hoiatused, et Trump eelistab lühikesi sõnavõtte ja palju visuaalset abimaterjali. Esimese välisreisi kõigis viies peatuskohas on Trumpi meeskond veetnud ettevalmistusi tehes nädalaid.

Tegemist on ülemaailmse jõupingutusega USA kodus olemist eelistava presidendi võõrustamiseks reisil.

Juba enne seda, kui Trumpi reis moondus kiirest hüppest Euroopasse üheksapäevaseks maratoniks, olid Valge Maja abid mures, kuidas talub president reisimise kurnavat pinget: ajavööndite erinevust, tundmatuid hotelle, kohalikke delikatesse. Kaks ametnikku tunnistasid AP-le, et raske reis võib panna Trumpi edaspidi kogu reisimise asepresident Mike Pence’i õlule lükkama.

Pärast reedel teele asumist lendab Trump öösel Saudi Araabiasse. Sealt suundub ta Iisraeli ja edasi Vatikani. Reis lõpeb tippkohtumistega Brüsselis ja Sitsiilias.

Trumpi võõrustajad on tema reisimisest hoidumisest teadlikud ning püüavad teda igati rahulolevana hoida.

Reisi planeerimisega kursis olevad inimesed räägivad, et Saudi Araabias kavatsevad toitlustajad pakkuda Trumpile lambaliha ja riisi kõrval praeliha ja ketšupit. Kõik loomad on siiski tapetud halal-meetodil, nagu islam ette näeb.