Kohale sõitsid Nõmme, Kesklinna ja Keila komandod. Esialgsetel andmetel sai tulekahju alguse õhksoojuspumba rikkest, tuli levis mööda välisseina katuse alla. Leek tuppa ei jõudnud, kuid tulekahju kustutamiseks tuli osa katusest lammutada. Põleng likvideeriti kella 6:34-ks.

Kaitseminister Tsahkna oli põlengu ajal perega kodus, kuid keegi viga ei saanud. "Naaber päästiski meid," ütleb Tsahkna Delfile. "Minu pere, me kõik magasime. Naaber nägi ja tuli ja koputas uksele. Mina ärkasin hoopis selle peale, et koer haukus väga kõvasti - tema oli esimesel korrusel, meie teisel."

Tsahkna ei saanudki teada, kas koer haukus koputamise või tulekahju peale - loom ju küsimustele ei vasta. Igal juhul kadus uni Tsahkna silmist väga kiiresti. "Nägime rõdu aknast, et põles kogu terrass. Lapsed ja kõik majast ruttu välja. "

Tsahkna tõdeb, et läks veidi hoogu ja tormas majja tagasi, et püüda tulekahju ise kustutada. See osutus lootusetuks ja ta kamandati varsti välja tagasi. Ruttu olid kohal ka päästjad. "Väga professionaalne toimetamine oli," kiidab Tsahkna.

Tulekahjudega kaitseministril isiklikku kogemust varasemast pole. "Kulupõlengut on olnud. Siis, kui veel kulu põletati," meenutab Tsahkna. Majatulekahju kiirus ehmatas Tsahkna ära. "Mina ei teadnud, kui kiire see protsess on," ütleb kaitseminister.

"Ei ole mõtet teha tohutut lugu - inimestel põlevad kodud ju täiesti maha," ütleb Tsahkna ja tõdeb, et kuigi maja sai veidi viga, siis inimesed jäid terveks ja majagi saab taastada. Seniks kaalub ta venna juurde kolimist, sest katus on vaja vähemalt korda saada.

Tsahkna: üks asi lõpeb, teine algab

Väga palju magada kaitseminister ei jõudnudki, kuivõrd eile oli IRLi suurkogu, kus temale kui IRLi senisele juhile järglane valiti. "Üks asi lõpeb ja teine algab," nendib Tsahkna.

Tsahkna kolis perega Nõmmele mõned aastad tagasi, varasemalt elati Peetri külas. 2015. aasta suvel uuris Ekspress, millest säärane vahetus. "Seal oli väga tuuline, ei olnud puid," viitas Tsahkna Peetri külale. Ja ei olnud võimalust ka istutada? "Istutasime, aga korraliku puu kasvamine võtab aega. Muidu on see tegelikult noore lastega pere jaoks hea kant." Varasemalt on meedias kajastatud, et perekond Tsahknate kolmekorruseline maja on ehitatud 1940ndatel. Majas on üldpinda 240 ruutmeetrit.

Tsahkna on abielus Anna-Greta Tsahknaga. Neil on 2005. aastal sündinud tütar Margaret ning 2007. aastal sündinud poeg Artur.