„Me oleme kohustatud meeles pidama, et võit saavutati tohutute, korvamatute ohvrite hinnaga, et sõda võttis miljoneid elusid. Seda kohutavat tragöödiat ei õnnestunud ära hoida eelkõige kuritegeliku ideoloogia, rassilise ülimuslikkuse mahitamise tõttu, maailma juhtivate riikide lahkuhoidmise tõttu,“ ütles Putin Interfaxi vahendusel.

Putin rõhutas, et see võimaldas natsidel võtta endale õiguse otsustada teiste rahvaste saatuse üle, päästa valla kõige julmem ja verisem sõda, orjastada ja panna oma surmavaid eesmärke teenima peaaegu kõik Euroopa riigid.

Nõukogude Liidu vastu olid Putini sõnul suunatud kõige võimsamad löögid.

„Aga ei, ei olnud ega tule jõudu, mis võiks meie rahva alistada. Ta seisis surmani, kaitstes sünnimaad,“ ütles Putin. „Me ei unusta kunagi, et vabaduse Euroopale, kauaoodatud rahu planeedil võitlesid välja just meie isad, vanaisad ja vaarisad.“

Putin nentis, et elu ise nõuab Venemaa kaitsepotentsiaali suurendamist.

„Täna nõuab elu ise meie kaitsepotentsiaali suurendamist, aga efektiivseks võitluseks terrorismi, ekstremismi, neonatsismi, teiste ohtudega on vajalik rahvusvahelise kogukonna jõudude konsolideerumine. Meie oleme selliseks koostööks avatud,“ teatas Putin.

„Venemaa jääb alati nendega, kes valivad võrdõigusliku partnerluse tee, eitavad sõdu kui elu tuuma ja inimloomuse vastaseid,“ lisas Putin. „Möödunud sõja õppetunnid kutsuvad meid olema valvsad ja Venemaa relvajõud on võimelised tagasi lööma iga potentsiaalse agressiooni.“