Nii Valge Maja kui ka Kremli avaldustes öeldi, et Trumpi ja Putini vestlus oli produktiivne. Räägiti ka Põhja-Koreast ja võitlusest islamistlike võitlejate vastu kogu Lähis-Idas, vahendab Reuters.

Trumpi administratsiooni kõrge ametnik ütles, et algatuse telefonivestluseks tegi Putin, ning kirjeldas seda Putini katsena esitleda oma ideid Süüria kohta.

Valge Maja teatas, et presidendid leppisid kokku, et kõik osapooled peavad tegema kõik, mis suudavad vägivalla lõpetamiseks Süürias.

„Vestlus oli väga hea ja sisaldas arutelu turva- või deeskalatsioonitsoonide kohta, et saavutada kestev rahu humanitaar- ja paljudel teistel põhjustel,“ teatas Valge Maja.

Kremli teatel leppisid Putin ja Trump kokku dialoogi tihendamises, et leida teid relvarahu tugevdamiseks ja sellele stabiilsuse andmiseks.

Valge Maja avalduses öeldakse veel, et Trump ja Putin rääkisid ka sellest, kuidas lahendada kõige paremini väga ohtlik olukord Põhja-Koreas.

„Ohtlikku olukorda Korea poolsaarel arutati detailselt. Vladimir Putin kutsus üles vaoshoitusele ja pinge taseme alandamisele,“ teatas Kreml.

Kremli teatel arutati veel presidentide esimest näost näkku kohtumist seoses G20 tippkohtumisega 7.-8. juulil Saksamaal Hamburgis.