Samuti arvab ta, et Eesti on nii väike, et paari tunniga saadaks inimene ka tagaajamiseta kätte.

Minu esimene küsimus härrale oleks - millises maailmas te elate, kas Alice Imedemaal?

Mind kohe päris tõsiselt huvitab, mil moel saaks politsei paari tunniga kätte süüdlase ja tõestaks ära tema süü, kui ta laseb põgenejal minna? Näiteks antud mootorrattal oli mu andmetel ameerika numbrimärk - mil moel oleks selle järgi ta kätte saadud? Veel enam - kuna teolt ei tabatud, leidub kahjuks mitmeid võimalusi ennast hea advokaadi ja fantaasiaga vabaks rääkida.

Härra Ojalo, kas saate aru, et kui politsei taga ei ajaks, siis hakkaks kõik rullnokad eest ära sõitma, nad kasutaks kas võltsnumbrimärke või võtaks need üldse küljest? Ning mitte kuidagi ei leiaks politsei neid sõidukeid ega omanikke enam hiljem üles, samuti ei oleks kuidagi võimalik tõestada nende süüd.

Meenutaksin, et kunagi kihutas Audi kiirusega 249 km/h politseil eest ära, auto saadi kätte, arestiti, aga aasta hiljem oli juht ikka ilma karistuseta ja Audi ammu aresti alt vabastatud.

Politsei eest ärapääsemisi on Eestis küll ja küll, kus juht jäämudki karistuseta. Meenutaksin kasvõi kuulsat Audit, mis mitte just palju aega tagasi sõitis politseil eest ära läbi mitme maakonna alustades Tartumaalt. Ta tegi seda lausa kaks korda, aga teisel korral võttis ära numbrimärgid. Kui teda poleks taga aetud ja kätte saadud, oleks ta jäänud ilma karistuseta.

Lisan veel seda, et isegi, kui politsei arvab, et teab, kes on süüdlane, siis ilma tõendusmaterjalita, milleks on kasvõi näiteks autonumber, ei saa nad kedagi süüdi mõista.

Nii, et vastus teie küsimusele, kas politsei peab taga ajama elu hinnaga, on - "jah". Kui ikka ei peatuta, tuleb oma tõsiseltvõetavuse ja liiklusohutuse nimel ajada taga kasvõi põgeneja elu hinnaga. Ikkagi ise on ta selles süüdi, et eest ära sõidab, mitte keegi teine.

Tagaajamine on liiklusohutuse alal ennetav töö, rullnokad näevad, mis juhtub, kui üritad eest ära sõita, ja paljud tänu sellele ei proovigi seda üldse.

Kkas politsei peaks kellelgi laskma minna lihtsalt sellepärast, et too sõidab kiiresti? See oleks ju roheline tuli rullnokkadele, röövlitele, varastele ja muidu mõrvaritele. Kui midagi teete ja politsei tuleb, vajutage gaas põhja ja oletegi pääsenud, kuna politsei ei tohi taga ajada!

Härra Ojalo, kas tahaksite, et mõni roolijoodik sõidaks teie lähedase surnuks, kuna politsei ei tohtinud teda taga ajada? Olen täiesti kindel, et sellises olukorras oleksite jällegi politsei peale pahane, et miks nad taga ei ajanud.