Kurioosset juhtumit uurivad praegu Hesseni liidumaa prokuratuur, liidukriminaalamet (BKA) ja Saksa sõjaväe vastuluure (MAD).

Die Welti andmetel lasi sõjaväelane end 2015. aasta lõpus Süüria pagulasena registreerida ja esitas 2016. aasta jaanuari alguses varjupaigataotluse, mis ka vastu võeti. Tema saksa päritolu registreerimisel nähtavasti ilmsiks ei tulnud, hoolimata sellest, et mees ei räägi sõnagi araabia keelt, ainult prantsuse keelt.

Sõjaväelane on nüüd uurimise all kahtlustatuna raske riiklikult ohtliku vägivallakuriteo ettevalmistamises ja relvaseaduse rikkumises.

Bundeswehri ülemleitnandi lasi kolmapäeval vahistada Frankfurdis asuv prokuratuur. Läbi otsiti mitmeid kortereid. Mees sattus uurijate huviorbiiti, sest muretses endale ebaseaduslikult relva. Püstol kaliibriga 7,65 millimeetrit avastati kontrolli käigus Viini lennujaamas.

BKA juurdlus kestab endiselt. Ühe teooria järgi võis sõjaväelane, kes pole seni paremäärmuslusega silma paistnud, plaanida relvaga raskeid kuritegusid toime panna. Varjupaigataotluse menetlemise käigus võetud sõrmejälgede abil tahtis ta arvatavasti pagulasi diskrediteerida ja juhtida uurijad varjupaigataotlejate jälile.