Ida piir

Reedel kontrollisid Narva-1 piiripunkti ametnikud 1980. aastal sündinud Venemaa kodanikku ja tuvastasid, et mees viibis Schengeni riikide territooriumil seadusliku aluseta 18 päeva, millest ühe päeva Eestis. Mehele määrati rahatrahv ja kohaldati sissesõidukeeld Schengeni riikide territooriumile üheks aastaks. Mees lahkus Venemaale, teatas Ida prefektuur.

Laupäeval kontrollisid Narva-1 piiripunkti piirivalvurid Eestisse sisenemisel 1988. aastal sündinud Venemaa kodanikku. Kontrolli käigus selgus, et naisel pole kehtivat viisat ja ta naases Venemaale.

Pühapäeval soovisid Narva-1 piiripunkti kaudu Eestisse tulla kolm Armeenia kodanikku, 1956. aastal ja 1986. aastal sündinud mehed ja 1960. aastal sündinud naine, kellel puudusid kehtivad viisad. Armeenia kodanikud suundusid tagasi Venemaale.

Lõuna piir

Reedel kontrollisid piirivalvurid Koidula piiripunktis Läti veokit Volvo, mille mootorist avastati tugev õlileke. Kontrolli tulemused edastati Läti kolleegidele ja sõidukil lasti jätkata teekonda Lätti, teatas Lõuna prefektuur.

Laupäeval kontrollis piirivalvepatrull Alatskivi vallas sõiduauto Audi juhti. Viimasel tuvastati alkoholi tarvitamise tunnused. Mees kõrvaldati juhtimiselt.

Laupäeval kontrollisid piirivalvurid Koidula piiripunktis veokit Volvo ning avastasid sel ülemäärase õlilekke, ka olid haagise ühe telje amortisaatorid ebakindlad. Sõidukil keelati sisenemine Eestisse ja see suunati tagasi Venemaale.

Pühapäeval kontrollisid piirivalvurid Luhamaa piiripunktis sõiduautot Toyota, kust avastasid elektrišokirelva, mis on Eestis keelatud. Relv võeti ära, mehele koostati väärteoprotokoll ja ta suundus edasi Venemaale.

Pühapäeval avastas piirivalve radarivaatleja Peipsil, kaldast enam kui kolme kilomeetri kaugusel paadi, mille minekut piiriveekogule ei oldud nõuetekohaselt registreeritud. Piirivalvepatrull pidas paadi kinni ning selgitas, et lisaks ei olnud paadis aere, päästeveste igale reisijale ning paadijuhil ei olnud vajaminevaid dokumente kaasas. Paadijuhile koostati väärteoprotokoll.

Põhja piir

Laupäeval kontrollis Tallinna kordoni patrull Tallinna Vanasadamas 1997. aastal sündinud Soome kodanikku, kel oli kaasas tsiviilkäibes keelatud külmrelv kasteet. Mehele koostati väärteoprotokoll, teatas Põhja prefektuur.