Portaali Meduza teatel võttis politsei erinevatel hinnangutel kinni 30-40 meeleavaldajat. Ühtlasi korraldati protestirongkäike ka mujal Venemaal, kust teatati samuti mitmete meeleavaldajate kinnipidamisest ja jaoskonda toimetamisest.

Владивосток-2017. Автор фото: Антон Новгородов @navalny pic.twitter.com/ZUt6MJbChV— Ilya (@Tabachenko) March 26, 2017

Južno-Sahhalinski ja Amuuri-äärse Komsomolski tänavatel vahistati vastavalt üheksa ja kuus inimest. Teateid inimeste kinnipidamisest on ka Habarovskist, kus avaldas meelt 200 inimest. Üks suurematest meeleavaldustest leidis aset aga Novosibirkis, kus võimude keelust hoolimata tuli opositsiooni teatel tänavatele 4000 protestijat.

Pärastlõunal kogunevad meeleavaldajad ka pealinnas Moskvas.

Meeleavaldusteni viis opositsioonipoliitik Aleksei Navalnõi, kes tuli märtsi algul välja enda juhitava korruptsioonivastase võitluse fondi (FBK) seni ulatuslikuma uuringuga. Tema sõnul võib-olla see olla ka poliitiliselt kõige tähtsam, sest: „Ta ei ole teile mingi Dimon. Ta on tõsine isake korruptsionäär.“

A post shared by Yakov Vyalkov (@vyalkov25) on Mar 25, 2017 at 8:49pm PDT

Navalnõi sõnul ei ole Medvedev sugugi selline süütu ja koomiline tegelane, nagu võib tunduda.

Opositsiooniliidri ja korruptsiooniküti sõnul on peaminister kaval ja ahne inimene, kes on selgelt veidi hull residentside ja eliitkinnisvara järele ning on nende omamiseks loonud ühe suurema korruptsiooniskeemi Venemaal.

FBK leidis, kirjeldas ja tõestas dokumentaalselt „heategevus“- ja kommertsfondide võrgustiku olemasolu, mille on organiseerinud Medvedevi usaldusisikute ja sugulaste ring.

Fonde kasutatakse Navalnõi sõnul selleks, et saada nendesse „annetusi“ (loe: altkäemakse) oligarhidelt ja riiklikelt pankadelt ning kulutada raha paleede, jahtide ja viinamarjaistanduste ostmiseks Venemaal ja piiri taga.

Avaliku aruandluse põhjal tehti kindlaks, et neisse on jõudnud vähemalt 70 miljardit rubla (1,1 miljardit eurot).