"Hoobi saanud autost välja roninud tüdruk karjus, et õde on autos, aga enne kui jõudsin kohale, varises ta minu silme all mitu korda asfaldile. Täielikus šokis ema püüdis teist last autost välja saada, aga talle öeldi telefonitsi, et teda ei tohi liigutada," räägib neljapäeva õhtul Jõhvi külje all toimunud traagilisest avariist õnnetusehetkel kümmekonna meetri kaugusel kergliiklusteel olnud mees.

Politsei teatel on esialgne versioon, et Kohtla-Järve poolt Jõhvi suunas sõitnud Honda, mida juhtis 39aastane naine, pidurdas järsult ja autole sõitis tagant otsa Toyota. Miks otsustas Hondat juhtinud pereema keset õhtust tiheda liiklusega maanteed pidurdada, ei osanud politsei eile veel öelda.

Kokkupõrke tagajärjel hukkus Honda tagaistmel viibinud kümneaastane tüdruk. Veel üks tagaistmel istunud tüdruk, 12-aastane, sai vigastusi ja ta toimetati haiglasse.

"Sõitsime rulluiskudel mööda teed. Auto sõitis ja justkui mitte millegi pärast pidurdas keset teed. Ja tema järel sõitev auto sõitis talle otsa," kirjeldas üks pealtnägija õnnetust.

Toyotat juhtinud mees oli kaine. Hondat juhtinud naise kohta ei ole prokuratuuril veel infot, kas ta oli kaine.