Kohus tunnistas Andrus Elbingu süüdi relvastatud poeröövis, mis on toime pandud psüühilist vägivalda kasutades ja relvaga ähvardades. Elbing peab kohe ära kandma kuus kuud vangistust, mille alguseks loetakse 4. veebruar 2017, kinnitas Harju maakohtu pressiesindaja Kristina Ots.

Ülejäänud kahe ja poole aasta pikkuse katseaja jooksul ei tohi Elbing tarvitada uimasteid ja alkoholi; samuti ei tohi ta omada, kanda või kasutada relva. Lisaks peab Elbing osalema sotsiaalprogrammis ja olema kriminaalhooldaja järelevalve all. Kontrollnõuete täitmine peatub kuuekuulise vangistuse kandmise ajaks.

4. veebruaril kella 12.15 ajal sisenes Andrus Elbing Tallinnas Tööstuse 47A asuvasse Salme poodi. Mees jälgis esmalt toidupoe müügisaalis ja kassas toimuvat. Seejärel liikus ta müügileti taha ning ähvardas kaupluse müüjat machete-tüüpi noaga, mille tera pikkus on 255 mm ja laius 55 mm. Elbing tegi müüja suunas korduvaid torkeliigutusi, mistõttu tundis naine ohtu oma elule ja tervisele.

Seejärel lõhkus Elbing kaupluse kassaaparaadi. Poemüüjal õnnestus müügileti tagant põgeneda õue, kus ta hüüdis inimesi appi. Möödakäijad blokeerisid kinnihoidmisega ukse ning seega sulgesid Andrus Elbingu kauplusesse, et ta ei saaks põgeneda. Seejärel võttis Andrus Elbing kaupluse kassaaparaadist sularaha 200,32 eurot ning tarbis kaupluse müügisaalis ära viski Jameson maksumusega 10,90 eurot.

Politsei saabudes oli kaupluses mees, kellel oli käes nuga. Politseinikud andsid mehele korralduse nuga maha visata ning kauplusest väljuda. Mees allus korraldustele ja väljus rahumeelselt. Vahejuhtumis keegi viga ei saanud ja politseinikud pidasid kahtlustatavana kinni 35-aastase Andruse, kellel tuvastati keskmine alkoholijoove.

Varem kokku 7 aastat vanglas

Kuressaares sündinud luuletaja ja räppar Beebilõust on ka varem seadusega pahuksisse sattunud ning kokku seitse aastat vangis olnud.

2000. aastast kuni 2002. aastani kandis Beebilõust vanglakaristust korrakaitsja ründamise eest. Vanglast vabanedes naasis Beebilõust vana tuttava seltskonna juurde, Beebilõust on meedias tunnistanud, et koos käidi mitmeid kordi poodides vargil.

Mees sattus trellide taha uuesti 2003. aastal, kandes vanglakaristust eluohtliku vigastuse tekitamise eest kuni 2007. aasta novembrini. Väidetavalt algas probleem sellest, et ohver ründas teda klaaspudeliga. Beebilõust võttis selle pudeli ära ja virutas sellega ründajat. Tagajärjeks oli sügav lõike-rebimishaav, kilpnäärme ülemise arteri vigastus ja suur verekaotus.

Vanglas olles hakkas Beebilõust rohkem muusikaga tegelema ning lõi bändi Verba Ab Intra. Lisaks muusika salvestamisele lõpetas ta keskkooli kiituskirjaga.

2011. aastal ilmus nime Beebilõust all tema debüütalbum "32 Kuupi". 2015. aastal ilmus tal album "Valge Lipp", mis valiti Eesti Hip-Hop albumiks 2015. Aastal 2016 ilmus album "Must Lipp".

Lisaks märkimisväärt loomingule on viimastel aastatel avalikkuse tähelepanu saanud ka Beebilõusta liikluskäitumine. 2015. aasta 12. novembril sõitis Beebilõust rusudeks oma Audi, mida nimetas hellitusnimega Löustmobiil.