Scotland Yard teatas, et intsidenti suhtutakse esialgu kui terrorirünnakusse.

Esialgsetel andmetel tulistas politsei palee juures neid rünnanud meest, kellel oli nuga. Ründaja hukkus, samuti suri üks pussitada saanud politseinik.

Vahetult enne seda sõitis väidetavalt sama mees palee läheduses asuval Westminsteri sillal autoga rahva sekka ja vigastas enam kui kümmet inimest. Uudistekanalite teatel hukkus autorünnakus kaks inimest. Ülejäänute vigastuse tõsidused on praegu ebaselged, kuid kohaliku haigla teatel on osad "katastroofiliselt" vigastatud. Üks naine kas hüppas või kukkus Thamesi jõkke ning tõmmati sealt elusalt välja, teatab Sky News.

Vigastatute järel käis muu hulgas ka helikopter, ümbruskonnas on autoliiklus peatatud. Palees asuvate inimeste ja pealtnägijate sõnul oli kuulda umbes kolme või nelja lasku.

A car on Westminster Bridge has just mowed down at least 5 people. pic.twitter.com/tdCR9I0NgJ
— Radosław Sikorski (@sikorskiradek) March 22, 2017

Politsei sai teate intsidendist kohaliku aja järgi kell 14:40 (Eesti aja järgi kell 16:40). Lähim metroopeatus on turvakaalutlustel suletud.

Rünnaku ajal oli parlamendihoones olnud ka peaminister Theresa May, kes evakueeriti kiiresti ümbruskonnast. Politsei käskis muudel parlamendihoones olijatel evakueerimiseni majja jääda.

Theresa May kõneisik teatas, et peaministri ja valitsuse mõtted on hukkunute ja vigastatute ning nende perekondadega. Peaminister kutsus kokku kriisikohtumise.

Kohal olid ka demineerijad, kes kontrollisid ühes sõidukis olevat kahtlast kotti.

Hukkunute ja vigastatute lähedastele avaldas kaastunnet ka Ühendkuningriigi eelmine peaminister David Cameron.

Londonis asuvate eestlaste sõnul on meeleolu ülejäänud linnas õnnetu, kuid rahulik. "Ma olen nii kaua põdenud, et kuna Londonis sellist jama hakkab juhtuma peale kõiki Pariisi ja Berliine," ütles üks linnas elav eestlane Delfile.

Kohalik politsei soovitab inimestel ümbruskonda vältida eelkõige selle jaoks, et päästjad ja politsei saaks sündmusega kiiremini tegeleda.

Suletud on ka Londoni üks suuremaid turismiatraktsioone, vaateratas London Eye. Ühe kohaliku ajakirjaniku sõnul on inimesed gondlites lõksus.

Täna on Brüsseli terrorirünnakute 1. aastapäev.

Viimasest suurest terrorirünnakust Londonis möödub tänavu 12 aastat. 2005. aasta 7. juulil plahvatasid linna ühistranspordis neli erinevat pommi, mille tagajärjel sai surma 56 (kaasa arvatud neli terroristi) ja viga ligi 800 inimest.