Eile õhtul sai häirekeskus teate, et Kuressaares Kalevi tänaval tootmishoone InCap territooriumil asuvast suurest gaasiballoonist tuleb valget auru ja balloon susiseb.

Kuressaare päästekomando päästjad fikseerisid olukorra sündmuskohal ja nende sõnul oli tegemist balloonist lekkiva veeldatud lämmastikuga.
Balloonist väljus külm aur, mis keskkonnale ohtlik ei ole, kuid päästjate sõnul võib inimestele ohtlik olla, kui sellega lähedalt kokku puutuda.

Incapi Kuressaare tehase hooldusjuht Taavi Haandi selgitas, et tegu oli
igati plaanipärase olukorraga, millest oli eelnevalt teavitatud ka häirekeskust. Nimelt laseb ettevõtte territooriumil asuv vedellämmastiku mahuti iga teatud perioodi tagant välja aja jooksul tekkinud ülerõhu. Üldjoontes toimub see protsess märkamatult, kuid teatud välise õhu temperatuuri mõjul võib sellega kaasneda ka mõningal määral auru. "Kogu antud protsess on inimestele täiesti ohutu. Samuti ei kujuta endast ohtu ka välisõhku sattuv lämmastik, mis moodustab meie sissehingatavast õhust 78%.
Incap Electronics Estonia OÜ tänab antud olukorrale tähelepanu juhtinud möödakäijaid ja palub, et ka edaspidi, kui ettevõtte territooriumil märgatakse kahtlast olukorda või tegevust, sellest kindlasti märku antaks," sõnas ta.