Pühapäeval kella 18 ajal anti häirekeskusele kahel korral teada kahtlase sõidumaneeriga juhist Läänemaal Rohuküla sadamas. Politsei tuvastas kirjeldusele vastava sõiduki Hiiumaale suunduva praami järjekorrast, teatas Lääne prefektuuri pressiesindaja.

Järjekorras seisnud sõiduauto Volkswagen juhi kohal istus 50-aastane mees. Peale tema sõidukis rohkem inimesi ei olnud. Kontrollimisel tuvastati mehel joove ja selgus, et tegemist oli Kärdla politseijaoskonnas töötava vanempiirivalvuriga, kes ei täitnud sel hetkel teenistusülesandeid ja kasutas isiklikku sõiduautot.

Lääne prefekt Kaido Kõplase sõnul on tegemist väga tõsise juhtumiga ja ta on teinud mehele ettepaneku ametist lahkumiseks.

„See, et inimene võtab vastu teadlikult otsuse ja istub peale alkoholi tarvitamist sõidukirooli, on vastutustundetu ja lubamatu. See, et selle teo on toime pannud organisatsiooni liige, mille üks prioriteetidest on liiklusohutuse suurendamine, viitab, et tema väärtused ja hoiakud ei ole sobivad töötamaks politseis,” ütles Kõplas.

Võimaliku joobes juhtimise kontrollimiseks alustatakse distsiplinaarmenetlust, mille peamine eesmärk on leida tõendid selle kohta, kas mees juhtis sõidukit või mitte. Menetlust viib läbi sisekontrollibüroo.

See on seitsme kuu jooksul juba teine kord, kui Kärdla politseijaoskonna töötaja joobes juhtimise tõttu ametist vabastatakse. Alles suve lõpus oli Hiiumaal sarnane juhtum – Põhja prefektuuri liiklusüksus tabas 26. augustil Emmaste vallas puhumisreidi käigus autoroolist 49-aastase mehe, kel tuvastati 0,6-promilline joove.

Selgus, et tegu oli Kärdla politseijaoskonnas väärteomenetlejana töötava politseiametnikuna. Mees sõitis isikliku autoga ega täitnud sel ajal tööülesandeid. Lääne prefekt Kaido Kõplas ütles tookord, et politsei alustas juhtumi osas väärteomenetlust ja mees vabastatakse ametist.

„Politseiametnik peab oma seaduskuuleka käitumisega olema teistele eeskujuks ka töövälisel ajal ning pärast alkoholi tarbimist autorooli istumine on lubamatu,” rõhutas Kõplas.