Tartu maakohus tunnistas täna Vadim Gavrilovi (43) kokkuleppemenetluses süüdi mootorsõiduki juhtimises joobeseisundis ja mõistis talle üheaastase vangistuse, millest kohe täitmisele kuulub neli kuud. Ülejäänud vangistus mõisteti talle ühe aasta ja kuue kuu pikkuse katseajaga, mille jooksul peab ta täitma kriminaalhoolduse nõudeid. Lisakohustusena peab ta katseajal osalema ka sotsiaalprogrammis, teatas Tartu maakohus.

Vangistuse algust arvestatakse Gavrilovi kinnipidamisest selle aasta 18. jaanuaril.

Lisakaristusena võeti temalt mootorsõiduki juhtimisõigus neljaks kuuks.

Menetluskuludena tuleb tal tasuda 396 eurot.

Süüdistuse järgi juhtis Gavrilov alkoholijoobes olles selle aasta 18. jaanuaril kella 11:25 ajal Tartus Turu tänava ja Vabaduse puiestee vahelisel alal mootorsõidukit Volkswagen Transporter. Samuti põhjustas süüdistatav liiklusavarii, sõites Turu tänaval asuva Tasku keskuse parklas maha tõkkepuu, andurid ja automaatse piletimüügi süsteemi.

Meest on juba varem, 2014. aastal kriminaalkorras karistatud mootorsõiduki joobeseisundis juhtimise eest.

Lõuna ringkonnaprokuratuuri abiprokurör Maarja-Liisa Sari sõnul ilmestab ühiskonnaohtlikkust asjaolu, et süüdistatav on äärmiselt vastutustundetult eiranud liiklusseaduse nõudeid ning seadnud ohtu kaasliiklejate ja jalakäijate turvalisuse.

„Mootorsõidukijuhile, kes osaleb liikluses raskes joobes ning asetab ohtu teda ümbritsevas keskkonnas olevad liiklejad ja jalakäijad, on vajalik 4-kuuline järelemõtlemisaeg kontrollitud keskkonnas,“ lisas abiprokurör Maarja-Liisa Sari.

Tänane kohtuotsus on vaidlustatav 15 päeva jooksul.