Rangete turvameetmete saatel peetud karnevalidel näidati Trumpi pullina portselanipoes või New Yorgi Vabadussamba vägistamiskatsel, vahendab DPA.

Ühel paraadil Kölnis esitati Trumpi uue poisina koolis, kelle kõrval keegi istuda ei taha peale Venemaa presidendi Vladimir Putini.

Niinimetatud roosiesmaspäev on novembris algava ja peamiselt Reinimaa linnades aset leidva karnevalihooaja kõrgpunkt. Lisaks kostümeeritult tänavatele tulevatele inimestele tähistatakse roosiesmaspäeva pidude, poliitikute üle nalja heitmise ja ohtra joomisega.

Tavaliselt pilgatakse karnevalidel kohalikke poliitikuid. Sel aastal pöörati aga tähelepanu rahvusvahelistele tegelastele.

Lisaks Trumpile võis näha Türgi presidenti Recep Tayyip Erdoğani, Poola Seaduse ja Õigluse partei juhti Jarosław Kaczyńskit ja Ungari peaministrit Viktor Orbáni, kes olid kujutatud paksude tõukudena õgimas demokraatia rohelist lehte.

Puudutamata ei jäänud siiski ka Saksa poliitika. Liidukantsler Angela Merkelit kujutati abitult selili lamava põrnikana, kellele jõuab selja tagant kiiresti lähemale sotsiaaldemokraatide liidukantslerikandidaat Martin Schulz.