Väljaande Politico allikate sõnul ei maksa ameeriklaste nõukogust väljaastumist veel lähinädalatel oodata. Lõplik sellekohane otsus jääb tõenäoliselt välisminister Rex Tillersoni, ÜRO-suursaadiku Nikki Haley ja loomulikult president Trumpi teha.

ÜRO inimõiguste nõukokku kuulub 47 valitavat ja roteerivat liikmesriiki kõigist piirkondlikest gruppidest, kelle ülesanne on kaitsta ja edendada inimõigusi üle kogu maailma. Liikmete seast leiab aga ka inimõiguste seisukohalt vastuolulisi riike nagu Saudi Araabia, Venetsueela, Hiina, Kuuba, Katar, Burundi ja Bangladesh.

Ühtlasi süüdistab Ameerika Ühendriikide liitlane Iisrael inimõiguste nõukogu, et see kritiseerib juudiriiki ebaõiglaselt palju, üritades seda erinevate resolutsioonidega hukka mõista.

Tillerson on kohtumistel välisministeeriumi ametnikega olnud nõukogu suhtes skeptiline. Välisministeeriumi pressiesindaja Mark Toner aga keeldus täpsematest kommentaaridest ja ütles pelgalt, et riik osaleb esmaspäeval nõukogu kohtumisel.

Inimõiguste nõukogu asutati ÜRO peaassamblee otsusega 2006. aastal Inimõiguste komisjoni järglasena. Inimõiguste nõukogu loomist nimetati toona oluliseks rahvusvaheliseks sammuks edasi inimõiguste kaitsel ja edendamisel.

Eesti oli nõukogu liige aastatel 2013–2015.