Zahharova sõnul ei ole see uus kampaania, vaid läbib lihtsalt oma uut etappi. „Loomulikult seisavad selle kampaania taga Montenegro võimud, nagu me aru saame,“ ütles Zahharova TASS-i vahendusel.

Zahharova märkis, et Montenegro peaminister Duško Marković ei ole end tagasi hoidnud USA-s ja Euroopa Liidu riikides laialdaselt kasutatud teesi kasutamises osalemisest, mille järgi sekkuvad Vene eriteenistused valimisprotsessidesse.

Zahharova rõhutas, et kõik sellised avaldused on alusetud. „Loomulikult mingeid tõendeid, mis saaksid antud süüdistusi kinnitada, Montenegro ametiisikud ega ka lääne meediaväljaanded ei esita,“ ütles Zahharova.

Selle asemel tiražeerib meedia neid ilma Venemaa seisukohti arvesse võtmata või mainitakse neid ainult möödaminnes ning selline desinformatsioon „teeb tõsist kahju Venemaa-Montenegro suhetele“, lisas Zahharova.

Venemaa presidendi ametlik esindaja Dmitri Peskov ütles 20. veebruaril, et süüdistused on liiga tõsised ja vajavad faktilist põhjendust ning ametliku Moskva või ametliku Vene poole osalemisest Montenegro sündmustes ei saa juttu olla.

Päev varem süüdistas Montenegro eriprokurör Milivoje Katnić Moskvat osalemises riigipöördekatses, mis pidi aset leidma 2016. aasta oktoobris. Samal päeval teatas Briti ajaleht Daily Telegraph, et Vene eriteenistused võivad seista Montenegro endise peaministri Milo Đukanovići ründamise katse taga.

2016. aasta 16. oktoobril vahistati Montenegros terroriaktide ettevalmistamises kahtlustatuna 20 Serbia kodanikku. Uurijate väitel kavatsesid nad tulistada opositsiooni meeleavaldust ning provotseerida parlamendi hõivamise ja Đukanovići vahistamise. 11 päeva pärast teatas Serbia väljaanne Danas, et Serbiast saadeti terroriaktide ettevalmistamise eest välja mitu venelast.