Olukord eskaleerus kiiresti ning suur hulk inimesi ründas politseinikke kive loopides, kirjutab Aftonbladet.

Esmaspäeva õhtul teatas politsei, et oli sunnitud hoiatuslasu tegema. Politsei esialgne informatsioon ei olnud aga õige.

„Politseinik sattus lõksu kiviloopijate ja oma auto vahele ning tulistas kiviloopijate suunas, aga ei saanud pihta,“ ütles politsei allikas Aftonbladetile.

Et tegemist oli pihta tulistamise, mitte hoiatuslasuga, kinnitas teisipäeva hommikul ka Stockholmi politsei korrapidaja Sylvia Odin.

„Esialgsed andmed, mis me saime, olid, et see oli hoiatuslask, aga kui pilt selgines, selgus, et see oli pihta tulistamine,“ ütles Odin.

Politsei teatel oli olukord väga ohtlik.

„Loobiti kive ja tekkis väga pingeline olukord, kus hulk inimesi läks koos rünnakule ja loopis kive. Nad tundsid end väga haavatava ja ohustatuna,“ ütles Odin politseinike kohta.

Esmaspäeva õhtul teatati piirkonnas kahel korral vägivaldsetest rahutustest. Kella 23.30 ajal kohaliku aja järgi rüüstati politsei teatel ka poode.

Esimest korda sai politsei väljakutse kell 20.18.

Kell 22.20 algas teine vägivaldsete rahutuste laine.

„Mõlemal vägivaldsete rahutuste juhul käib jutt 30-40 inimesest, kes osa võtsid, kuid on üsna raske loendada, sest väljas oli pime ja liiguti ringi,“ ütles Stockholmi politsei esindaja Lars Byström.

7-8 autot pandi põlema ja mitmesse väiksemasse poodi murti sisse.

Politsei teatel taastati kord keskööks.

Kaks inimest peksti läbi, üks neist oli rüüstatud poe omanik. Mõlemad suutsid siiski ise arstiabi otsima minna.

Aftonbladeti andmetel sai kõik alguse narkokuriteos kahtlustatava vahistamisest.