Malaisia riiklik uudisteagentuur Bernama teatas, et naine võeti seitsmeks päevaks vahi alla koos teise naisega, kes peeti Kuala Lumpuri rahvusvahelises lennujaamas kinni kolmapäeval, kaks päeva pärast Kim Jong-nami ründamist seal arvatavasti kiire toimega mürgiga, vahendab Reuters.

Politsei teatel toimus viimane vahistamine kohaliku aja järgi neljapäeval kell 2 öösel ning naisel oli kaasas Indoneesia pass. Esimesel kahtlusalusel olid Vietnami reisidokumendid.

Lõuna-Korea parlamendiliikmed rääkisid varem oma luureagentuurile viidates, et kahtlustuste järgi mõrvasid Kim Jong-nami kaks naissoost Põhja-Korea agenti. Ka USA valitsuse allikate sõnul usutakse, et mängus olid Põhja-Korea salamõrvarid.

Neljapäeva varastel tundidel vahistatud naise Indoneesia passis oli nimi Siti Aishah ja sünniaeg 11. veebruar 1992. Sünnikohaks oli märgitud Serang, Indoneesia.

Malaisia valitsuse allikas kinnitas Reutersile, et esimese vahistatu näol oli tegemist sama naisega, kes jäi valvekaamerate salvestusele valges särgis, mille rinnale oli kirjutatud „LOL“. Tema reisidokumentides oli nimi Doan Thi Huong, sünniaeg 1988. aasta mai ning sünnikoht Nam Dinh Vietnamis.

Põhja-Korea riigimeedias ei ole Kim Jong-nami surma endiselt mainitud. Keskööl külastas Kim Jong-un Kumsusan Päikesepaleed, et tähistada oma 2011. aastal surnud isa Kim Jong-ili sünniaastapäeva.

Lõuna-Korea luureagentuur teatas parlamendiliikmetele, et Kim Jong-un oli andnud oma poolvenna tapmiseks välja „alalise käsu“ ning 2012. aastal oli üks mõrvakatse ebaõnnestunud.

Malaisia politsei teatas, et Kim Jong-nam oli esmaspäeval Kuala Lumpuri lennujaama odavlennufirmade terminalis, et lennata Macausse, kui keegi haaras või hoidis selja tagant ta näost, pärast mida tekkis tal peapööritus ja ta palus infoletist abi.

Malaisia võimud tõrjusid Põhja-Korea jõupingutused Kim Jong-nami lahkamise ärahoidmiseks, Malaisia valitsuse allikad Reutersile.

Lõuna-Korea luureagentuuri andmetel elas Kim Jong-nam koos oma teise naisega Pekingi kaitse all Hiina Macau territooriumil, teatasid parlamendiliikmed, kellest ühe väitel oli Kim Jong-namil naine ja poeg ka Pekingis.