Esialgu ei ole veel teada, kas Harward oli nõus ametisse asuma, kirjutab uudisteagentuur Reuters.

Mereväe eriüksuses Navy SEALs teeninud Harward oli USA keskväejuhatuse ülema asetäitja, kui selle ülem oli kindral James Mattis, praegune kaitseminister. Harward teenis president George W. Bushi rahvuslikus julgeolekunõukogus ja pani tööle rahvusliku terrorismivastase keskuse.

2013. aastal pärast ligi 40-aastast karjääri mereväes erru minnes asus Harward kaitsetööstus- ja lennundusettevõtte Lockheed Martin esinduse juhiks Araabia Ühendemiraatides. Trump on viimasel ajal väga avalikult rääkinud läbirääkimistest Lockheediga F-35 hävitajaprogrammi maksumuse vähendamise üle.

Trumpi senine julgeolekunõunik lahkus esmaspäeval ametist, kuna valetas oma kohtumiste kohta Venemaa suursaadiku Sergei Kisljakiga, kellega ta arutas sanktsioonide leevendamise küsimust veel enne president Barack Obama ametist lahkumist.

Valge Maja pressiesindaja Sean Spicer ütles teisipäeval, et kuigi Flynn ei rikkunud ühtegi seadust, ei saa ta sel ametikohal jätkata, kuna „küsitavate intsidentide tõttu kadus riigipeal usaldus tema vastu“.