Süüdistuse kohaselt sooritas 27-aastane Jaan eelmise aasta 30. juulil kella 21 ajal sõiduautoga BMW Ida-Virumaal Aseri vallas Koogu külas Narva-Tallinn maantee 125. kilomeetril asuval ristmikul parempöörde peateele. Parempööret sooritades kaotas juht liiga suure kiiruse tõttu mootorsõiduki üle juhitavuse ning põrkas kokku vastutuleva reisibussiga.
Sündmuskohal surid mootorsõidukis BMW kaasreisijatena tagaistmel viibinud 21-aastane noormees ja 20-aastane neiu ning järgmisel päeval suri haiglas liiklusavarii tagajärjelt saadud vigastustesse juhi kõrvalistmel viibinud 21-aastane neiu.

Ida prefektuuri Jõhvi politseijaoskonna juht Kalle Kuusik tõdes, et suvine traagiline liiklusõnnetus on halvim näide sellest, kuidas oma sõiduoskusi teinekord üle hinnatakse. „Linnatänavatel ja maanteedel tuleb järgida liikluseeskirju ning kui tekib soov oma oskusi proovile panna, tuleb valida selleks ette nähtud koht,“ lisas Kuusik. „Politsei panustab iga päev turvalisse liiklemisse, aga ka juhid ise peavad teiste liiklejatega rohkem arvestama ja oma sõiduoskuseid kriitilisemalt hindama,“ sõnas jaoskonna juht.

Viru ringkonnaprokuratuuri abiprokurör Maarja Germanni sõnul kujutab mis iganes mootorsõiduk endast suuremat ohuallikat ning istudes autorooli, tuleb juhil lisaks enda ohutusele mõelda ka kaasliiklejate ohutuse peale.
„Iga sõidukijuht peab arvestama oma sõidukogemust, teeolusid, tee ja sõiduki seisundit, ilmastikutingimusi. Professionaalne ja vilunud autojuht peab oskama ohtusid õigesti hinnata," lisas abiprokurör Maarja Germann.

Kriminaalasja kohtueelset menetlust viis läbi Ida prefektuur Viru ringkonnaprokuratuuri juhtimisel. Kohtuliku arutamise algust ei ole veel määratud.