Täna kella 17 paiku märkas politseipatrull Sauel sõiduautot Audi, millele anti peatumismärguanne. Audi juht eiras märguannet ning sõitis edasi mööda Tallinna-Pärnu-Ikla maanteed. Saue keskusest eemal, Kanama viadukti juures peatas politseipatrull sõiduki, selgitas PPA Põhja prefektuuri pressiesindaja Olja Kivistik.

Audit juhtinud mees esitas politseile auto tehnilise passi. Kui korrakaitsja palus mehel esitada isikut tõendava dokumendi, vajutas mees hoopiski gaasi, sõitis autoga paarsada meetrit edasi, peatas auto ning jooksis sõidukist välja, üritades metsa põgeneda.

Täiendavate politseipatrullide abiga piirati ala sisse ja mees tabati maanteel sõiduki peale hääletamas. Selgus, et tegemist oli 33-aastase mehega, kelle puudus juhiluba. Sõidukis oli veel kaks naist ja kaks meest, kes viidi menetlustoimingute läbiviimiseks jaoskonda.

Tapalt varastatud Audi

Praeguseks on selge, et Audi oli täna hommikul varastatud Tapa linnast. 25. jaanuaril kella 10.10 ajal teatati politseile, et Tapal Jaama tänaval asuva toidupoe eest varastati sinna pargitud sõiduautoauto Audi. Auto mootor töötas ning võtmed olid ees. Sündmuse täpsemad asjaolud selguvad kriminaalmenetluse käigus.

Esialgsetel andmetel on alust arvata, et varguse toimepanemise ajal töötas auto mootor, kuid autojuht ise oli eemale läinud. Lääne-Harju politseijaoskonna välijuht Pirko Pärila tuletab meelde, et ka tööle jäetud mootoriga sõiduk tuleb alati lukustada. "Kuigi külmade ilmade tõttu tahavad mõned juhid jätta sõiduki mootori käima, peaks auto siiski alati sulgema, et vältida sõiduki ärandamist," kommenteeris Pärila.

Hetkel on kõik sündmuse asjaolud alles väljaselgitamisel. "Küll on selge aga see, et juhtimisõiguseta isiku poolt auto juhtimine on raske rikkumine, millesse politsei suhtub täie tõsidusega. Ebaõiged valikud liikluses oleksid võinud kaasa tuua traagilise liiklusõnnetuse, milles oleksid võinud viga saada mitte ainult sõidukit juhtinud mees, vaid ka kaasreisijad ning teised liiklejad," ütles Pärila.