"Prokurör esitas kohtule kassatsiooniteate ehk teatas soovist õigeksmõistmise otsus vaidlustada," kinnitas Lääne ringkonnaprokuratuuri pressinõunik Annely Erm Delfile.

Kassatsiooni esitamiseks on aega 30 päeva alates otsuse avalikult teatavaks tegemisest.

18. jaanuaril 2017 mõistis Tallinna ringkonnakohus Freddy Leppäneni talle esitatud süüdistuses õigeks ja määras, et ta tuleb viivitamatult vahi alt vabastada.

Nimelt tühistas ringkonnakohus Pärnu maakohtu mullu novembris tehtud otsuse Freddy Leppäneni Paide ööklubis toimunud tüli käigus mehe surnuks pussitamises süüdi mõistmise kohta ja mõistis ta õigeks.

Leppänen anti kohtu alla süüdistatuna selles, et ühel märtsikuu ööl lõi ta Paide linna ööklubis Bucket Baar omavahelise tüli käigus noaga meest, kes hiljem suri reiearteri vigastusest saadud ägeda verekaotuse tagajärjel.

Samuti esitati Leppänenile süüdistus selles, et varem kehalise väärkohtlemise toime pannud isikuna lõi ta samal ööl omavahelise tüli käigus noaga teist kannatanut, põhjustades löömisega füüsilist valu ja tervisekahjustustena kaks haava.

Kohus: kannatanud planeerisid rünnakut

Ringkonnakohtu kolleegium leidis, et Pärnu maakohus hindas kogutud tõendeid ühekülgselt ja jõudis seega väärale järeldusele, et süüdistatav provotseeris konflikti. Otsusest selgub, et hoopis kannatanud planeerisid Leppäneni rünnata, mistõttu olid nad ööklubisse kaasa võtnud nuge ja teleskoopnuia. Kohus leidis, et olukorras, kus Leppäneni ründas kaks kannatanut, kes kasutasid külmrelvi, on Leppäneni kaitsetegevus sama vahendiga ehk noaga igati põhjendatud.

Kohus leidis, et olukorras, kus Leppäneni ründas kaks kannatanut, kes kasutasid külmrelvi, on Leppäneni kaitsetegevus noaga igati põhjendatud.

Kaitsetegevuse raske tagajärje ehk surma põhjustamise kohta jõudis ringkonnakohus seisukohale, et süüdistatav tegutses ettevaatamatult, sest Leppänen ei osanud ette näha, et ühekordne löök kannatanu jalga, mis ei ole elutähtis organ, tabab reiearterit ja kannatanu sureb ägeda verekaotuse tagajärjel.

Seega leidis kohus, et Leppänen tegutses kannatanute rünnet tõrjudes hädakaitse seisundis ja tuleb seega õigeks mõista raske tervisekahjustuse tekitamises, millega on põhjustatud surm.