14. jaanuaril öösel kella 2.30 ajal märkasid Pärnus patrullinud politseinikud, et Vee tänaval ööklubi ees on kaklus. Kokku oli sõiduteel viis-kuus inimest, neist kaks meest rüselesid ja peksid üksteist. Toimuvat märganud kaks politseinikku asusid kaklust lahutama ning kolmas patrulli liige julgestas olukorda teenistuskoeraga.

Koerajuht hoidis teenistuskoera kaelarihmast ning koer reageeris agressiivselt käituva mehe suunal. Ühel hetkel libises kaelarihm koeral üle pea ning ta hakkas liikuma kakleja suunas. Samal ajal astus mehe ja koera vahele kakluse juures olnud naine ning teenistuskoer naksas teda jalast.

Keelava käskluse saanud koer peatus seejärel ning koerajuht viis koera eemale. Kuna mõne minuti pärast hakkas naise põlveõndlast verd immitsema, vaadati ta üle meedikute poolt. Meedikud soovitasid tal teha teetanuse süsti, kuid muud esmaabi naine ei vajanud. Politseinikud selgitasid sündmuskohal naisterahvale ka tema õigust pöörduda soovi korral ametliku kaebusega politsei poole.

Pärnu politseijaoskonna juht Andres Sinimeri palub viga saanud naise ees vabandust. „Kuigi hammustus ei olnud tõsine, peab politsei olukordi lahendades tagama kõrvalseisjate ohutuse ning juhtunu on äärmiselt kahetsusväärne. Kindlasti hindame sündmuste käiku turvataktikaliselt ning kontrollime üle teenistuskoerte varustuse, et vältida sarnase juhtumi kordumist tulevikus,“ ütles ta.

Meedikud vaatasid sündmuskohal üle ka mõlemad kakelnud mehed ning nemad viidi pärast seda politseijaoskonda. Kaklejateks olid 19- ja 32-aastane mees, mõlemad olid alkoholijoobes. Samuti tuvastas politsei ühel mehel narkootikumide tarvitamise tunnused. Kakluse asjaolude uurimiseks alustas politsei kriminaalmenetlust avaliku korra raske rikkumise kohta.