Ossinovski võiks oma arvamust vähem avaldada, et hakakem muutma tema initsiatiivil EL reegelid. Temasuguse ja tema ettepanekute peale ei arvata EL ladvikus midagi. Minister, kel kõrvatagused märjad, usub et saavutab nii rahva parem tervise või saavutab nii ülijärsu aktsiisi tõusuga enam makse riigile. Ei saavuta kumbagi.

Kes on joodik, see joob nagunii - küll tulevad alternatiivid, tuleb salaalkohol, Lätist toomine muutub omaette ärisektoriks (pisut vist on juba seal lõunapiiril, sest ka legaalselt saab tuua korraga ikka väga-väga palju. Lisaks, kui tuuakse tõesti sadu ja tuhandeid liitreid, mis minister arvab, et need jäävad joomata? Valatakse lihtsalt maha? Ossinovski võiks aru saada, et see, kes muidu jõi suvel 1-2 õlut päevas, ostab nüüd korraga 200 0,5 l pudelit Lätist. Ta joob 1-2 asemel hoopis 4-5, sest on ju mugavalt käeulatuses võtta toodud 200 pudelit. Ei ole ikka normaalne küll, kui kohalik masstoodangu õlu (mingi orignaal vms jura) hakkab maksma 1.50 - 2.00 eurot.

Ka need, kes teenivad 2000 eurot kuus, juba põhimõtte pärast hakkavad oma aktsiisiraha Lätti viima, asi polegi ainult rahas, vaid põhimõttes - niimoodi järsult ei tehta asju lihtsalt. Igaüks, kes joob nädalalõpul saunas 5 õlut ja nädala sees pärast trenni veel mõne tšehhi, saksa või kohaliku väiketootja õlle, ei ole veel joodik ja halva tervisega.

Kes on joodik, see joob nagunii ennast surnuks või haigeks, tõstke aktsiisi mõõdukalt - see on normaalne, aga nii ka ei saa, et õlu (või miks mitte ka vein või siider) Eestis peaks olema 2-3 korda kõrgema hinnaga kui Saksamaal, Tšehhis, Poolas, Lätis jne. Kas Saksamaa ja Tšehhi on Ossinovski arvates riigid, mis on kuulsad joomisest tingitud tervisehädade poolest või?