„Süüdimõistetule Popkovile esitati süüdistus veel 47 mõrvas. Sellest teatas eriti tähtsate asjade uurija Jevgeni Kartševski kohtuistungil (Popkovi vahi all hoidmise tähtaja pikendamiseks),“ teatati TASS-ile Venemaa uurimiskomitee Irkutski oblastivalitsusest.

Popkovi kohtuotsus ei ole veel jõustunud, sest uurijad uurivad Popkovi uusi kuritegusid, mistõttu on Popkov jätkuvalt vahi all Irkutski eeluurimisvanglas.

Oblasti õiguskaitseorganite andmetel on Popkov ise üles tunnistanud 59 mõrva.

Endine miilits mõisteti 2015. aasta jaanuaris eluks ajaks vangi 22 naise mõrva ja veel kahele kallale tungimise eest. Juba siis sai teatavaks, et ta võib olla osaline veel umbes 20 samasuguses kuriteos. Prokuratuuri teatel rääkis Popkov mõrvadest kongikaaslastele.

Mõrvad, milles Popkov on süüdi tunnistatud, leidsid aset aastatel 1994-2000. Õhtusel ja öisel ajal kadusid Angarskis avalikest kohtadest naised. Nende vägivaldse surma tundemärkidega kehad leiti mitmest rajoonist. Kahtlusaluse kindlaks tegemiseks kontrolliti 30 000 inimest.

Mitmetel juhtudel leiti kuriteopaikadelt sõiduauto Niva rattajälgi. Korrakaitsjad kontrollisid kõiki regioonis elavaid seda marki autode omanikke. Nii jõuti ka Popkovi jälile. Viimane töötas miilitsas, kust lahkus 1998. aastal.

Popkov peeti kinni 2012. aastal Vladivostokis. Alguses tunnistas ta üles vaid kolme naise mõrvamise, kuid uurijatel õnnestus tõendada tema süü ka teistes kuritegudes.