Eile kell 17.12 sai häirekeskus teate Pärnu jõe jää peal jooksvast inimesest. Teataja sõnul liikus inimene sillast mere poole, laevatee suunas. Päästjate saabudes oli inimene kukkunud vette, kohe alustati pinnaltpääste operatsiooniga hansalauaga. Kannatanu saadi kätte ja toimetati kaldale, kust kiirabi ta edasi haiglasse viis.

Päästeamet tuletab meelde, et jää ei ole veel piisavalt tugev ja sellele minekut tuleks tõsiselt kaaluda. Veel enam tuleks vältida laevateele sattumist, sillaaluseid piirkondi, voolava veega kohti, nagu jõekäänakud, ojade või kraavide suubumiskohad ja allikad. Samuti koolmekohtadel ja kõrkjate lähedal, sest seal ei ole jää piisavalt tugev.

Isegi hea ujumisoskuse korral on jääauku kukkumine väga ohtlik, sest omal jõul sealt välja pääsemine võib osutuda äärmiselt keeruliseks. Külmas vees kaotab täiskasvanud inimene kümne minutiga teadvuse. Lapsed või eakad veelgi kiiremini. Seega päästab jää murdumise korral vaid väga kiire abi.

Lääne päästekeskus tänab väga eilsest juhtumist teavitanud inimest, kes ei lahkunud sündmuskohalt ja andis päästemeeskonnale väga kasulikku infot, mis tagas inimese kiire päästmise!

Lapsevanemetel soovitab päästeamet jääl liikumisest ja võimalikest tagajärgedest kindlasti ka lastele rääkida.