Tartu ühes kaubanduskeskuses märkas turvatöötaja kirjeldusele vastavat meest ning kutsus kohale politsei. Korrakaitsjad selgitasid, et tegu oli Ivaniga, temaga on kõik korras ja jõuab politsei kaasabil tagasi Jõgevamaale koju lähedaste juurde.

Politsei palus täna abi, et leida 83-aastane Ivan, kes lahkus hommikul teadmata suunas Tartus asuvast sotsiaalmajast ja polnud õhtuks koju jõudnud.

Ivani kadumise lugu sai alguse eile õhtul. Häirekeskus sai kella 19.45 ajal teate liiklusõnnetusest Tartumaal Äksis, kus 83-aastane Ivan kaotas järsus kurvis Volkswagen Passati üle juhitavuse ja sõitis teelt välja vastu puud, teatas Lõuna prefektuur.

Kiirabi viis mehe traumapunkti, kus talle anti esmaabi ja võeti vereproov, et kontrollida mehe kainust. Kuna aeg oli juba hiline ja mees pärit Jõgevamaalt, magas Ivan öö turvaliselt kohalikus sotsiaalmajas. Hommikul lahkus mees sotsiaalmajast aga teadmata suunas ja tema asukoht on seni teadmata. Telefoni tal kaasas ei ole.

Ivani otsingutele kaasati nii Tartu kui ka Jõgeva patrullid, kes on üle kontrollinud Tabivere vallas mehe kodukoha ümbruses võimalikud peatuskohad. Samuti on läbi käidud sotsiaalmaja juurest suunduvad teed kaupluste, bussipeatuste ja muude kohtadeni, kuhu Ivan edasi liikuda võis. Praeguseks ei ole inimeste küsitlemine ja erinevate teekondade kontrollimine veel tulemuseni viinud, kuid patrullid jätkavad mehe otsinguid.

Ivanil oli seljas ruuduline särk ja tumesinine jope, jalas musta värvi püksid ning tumedad talvesaapad. Ta on pikemat kasvu ja võib olla habetunud.

Kui keegi on kirjeldatud meest näinud või teab, kus ja kellega ta viibida võib, palutakse sellest teada anda politseile numbril 112.