Tallinna-Tartu-Võru-Luhamaa maantee 109. kilomeetril toimus liiklusõnnetus, kui teele astus mitu põtra. Tallinna suunas liikunud sõiduki juht püüdis põtradele otsasõitu vältida ja kaotas sõiduki üle juhitavuse, mille tõttu kaldus vastassuunavööndisse ja põrkas kokku vastu tulnud sõiduautoga BMW, teatas politsei.

Ühele põdrale otsasõitu vältida aga ei õnnestunud ning põdra korjusele sõitis omakorda otsa samuti Tallinna suunas liikunud liinibuss.

Õnnetusse sattunud mehe sõnul läksid kolm põtra üle tee, kaks esimest jõudsid tee ületada, kuid üks sõiduauto sõitis kolmandale vastu jalga. Sõiduteele lonkama jäänud põdramullikale sõitis otsa Tartu poolt Tallinna suunas liikunud Vene numbrimärkidega Lada, autojuht kaotas masina üle kontrolli ja paiskus vastassuunavööndisse, seal põrkas Lada kokku BMW maasturiga. Lada taga sõitnud reisibuss sõitis põdrast üle, loom jäi bussi alla kinni.

Kokkupõrke tagajärjel jäid buss ja BMW sõiduteele, Lada paiskus põllule ja rullus üle katuse.

BMW-s olnud rase naine ja väike laps viidi haiglasse kontrolli, autot juhtinud mees vigastada ei saanud. Ladas oli vaid juht, mees vigastada ei saanud. Terveks jäid ka bussis olnud 44 inimest.

Avarii põhjustas suure ummiku, liiklus oli mitu tundi häiritud

Politsei tuvastas, et sõidukite juhid olid kained.

Sündmuskohal oli liiklus häiritud kuni kella 20.30-ni.

Õnnetusse sattunud bussile tuli asendusbuss alles natuke enne kaheksat.