„Meil on teha veel palju, samas, juba täna, võttes arvesse paljusid faktoreid, sealhulgas mitte ainult sõjalisi, vaid ka meie ajalugu, geograafiat, Vene ühiskonna sisemist seisundit, võib veendumusega öelda: tänaseks oleme me tugevamad igast potentsiaalsest agressorist,“ kuulutas Putin kaitseministeeriumi kolleegiumil TASS-i vahedusel. „Igast!“ lisas ta.

„Kui me lubame endale kas või minutilist nõrkust, laseme läbi kas või ühe tõrke armee ja laevastiku moderniseerimises, vägede ettevalmistuses, võib olukord väga kiiresti muutuda. Võttes arvesse maailmas toimuvaid sündmusi, ei jõua me isegi märgata,“ tunnistas Putin samas.

Putin rõhutas, et sõjalisest juhtkonnast sõltub väga palju selle töö jätkamise osas, mida on viimastel aastatel alustatud ja läbi viiakse.

Putini sõnul on viimastel aastatel riigi kaitsevõime tõstmisel palju ära tehtud, kuid ta tunnistas: „Loomulikult paljut ei piisa, meil tuleb palju ära teha tuumatriaadi tugevdamise, raketirünnaku eelhoiatussüsteemi tänapäevastamise, õhu- ja kosmosevägede liinis, veelgi rohkem merel, maavägedes, tuleb tänapäevastada luure- ja sidesüsteeme.“