Saksamaa riigiprokuratuur pani kahtlusaluse Anis Amri tabamiseni viiva info eest välja 100 000 eurose autasu. „Hoiatus: ta võib olla relvastatud ja vägivaldne,“ lisati ametlikus teates, kus muu hulgas on öeldud, et Amri on 178 cm pikk, mustade juuste ja pruunide silmadega, vahendab Reuters.

Amri isa on Tuneesia meediale öelnud, et noormees lahkus Tuneesiast seitse aastat tagasi, elas Euroopas illegaalse immigrandina ja on ka Itaalias vangis olnud.

Põhja-Rein-Vestfaali liidumaa siseministri Ralf Jägeri kinnitusel jõudis Anis Amri Saksmaale 2015. aasta juulis ja tema varjupaigataotlus lükati tagasi. Ta kasutas eri nimesid ja julgeolekuorganitele oli teada tema seotus islamistliku võrgustikuga. Pärast varjupaigataotluse tagasilükkamist oleks ta pidanud välja saadetama, kuid teda polnud võimalik Tuneesiasse toimetada, sest tal polnud dokumente.

„Tuneesia eitas, nagu tegu oleks selle riigi kodanikuga,“ ütles Jäger ja lisas, et Saksa võimud asusid Amrile uusi dokumente väljastama augustis. „Paberitega kulus kaua aega. Need jõudsid täna kohale.“

Reutersi andmetel jälgiti Amrit sel aastal juba pikemat aega, sest teda seostati röövi kavandamisega automaatrelvade ostmise rahastamiseks. Relvi aga soovis ta kahtlustuste kohaselt hankida rünnaku elluviimiseks. Kuna tema kavatsusi ei õnnestunud tõestada, lõpetati Amri jälitamine.