Nimelt sai Häirekeskus reedel kell 18.31 teate, et Põhja-Tallinnas Erika tänaval on ühe kortermaja trepikoda täis kirbet lõhna, mis on omane pürotehnikale. Asja sõitsid uurima päästjad, selgus, et kortermaja ühe korteri tualettruumis oli joobes seltskond süüdanud põlema ilutulestiku rakette, teatas Põhja päästekeskuse pressiesindaja Indrek Hirs.

Õnneks räigest tuleohutusnõuete rikkumisest midagi otseselt põlema ei läinud ning ühiselu reeglid unustanud tegelastest keegi viga ei saanud, päästjad tuulutasid ruumid. Lisaks puudus korteris täiesti elementaarne, juba 2009. aasta suvest kohustuslik suitsuandur.

"Enne suuri pühi päris lolliks minna ei tasu. Kaks aastat tagasi süütas Lubja tänaval enne jõule mees kortermaja keldrisse ehitatud sauna ahju bensiiniga ja oli suhteliselt imestunud, kui süttis põlema ka bensiinikanister tema käes, põhjustades tahmase näo ja valulikud põletushaavad. Seekord lastakse kemmergus rakette! Tuletame meelde - ilutulestiku kasutamisele peab eelnema selle kasutusjuhendi lugemine. Kuidas lasta, kuhu kinnitada, kui kaugel hoonetest või metsast lasta. Kindlasti ei tohi läheduses olla inimesi või lemmikloomi, autosid ja maju. Ilutulestikuga seonduva peab enda peale võtma piisavalt kaine inimene, kes saab aru, et tualettruumis rakette ei süüdata," lisas Hirs.