Goldsmithi otsus peatab häälte ülelugemise vähemalt praeguseks, vahendab Reuters.

Michigani apellatsioonikohus otsustas teisipäeval, et häälte ülelugemine tuleb peatada, samas kui USA 6. ringkonna apellatsioonikohus jättis jõusse Goldsmithi varasema otsuse ja teatas, et protsessi tuleb jätkata. Mõlemad leerid kuulutasid end võitjaks, kuid Steini nõudmise tulevik jäi lahtiseks.

Goldsmith teatas oma viimases otsuses, et Stein ei esitanud veenvaid põhjuseid Michigani apellatsioonikohtu otsuse tühistamiseks. Michigani apellatsioonikohus leidis, et Stein ei olnud kahju kannatanud kandidaat, kellel oleks õigus ülelugemist nõuda.

Steini kampaaniameeskond teatas pärast Goldsmithi otsust, et kaebas taas edasi, seekord Michigani ülemkohtusse, ning taotleb kahe sealse kohtuniku diskvalifitseerimist, sest presidendiks valitud Donald Trump on maininud neid omapoolsete potentsiaalsete USA ülemkohtu kandidaatidena.

Lisaks Michiganile taotleb Stein häälte ülelugemist ka Pennsylvanias ja Wisconsinis. Kõik kolm osariiki olid Trumpi võidu jaoks võtmetähtsusega.

On äärmiselt väike tõenäosus, et häälte ülelugemised muudavad valimistulemust, kuid Stein, kes ise sai umbes ühe protsendi häältest, on öelnud, et need on vajalikud valimissüsteemide aususe tagamiseks.

Valimised kaotanud demokraatide kandidaadi Hillary Clintoni meeskond on teatanud, et võtab ülelugemistest osa.