Lõuna prefektuuri pressiesindaja Kerly Virk ütles Delfile, et neljapäeva õhtul kella 18.30 ajal sai politsei väljakutse Tartus Kuperjanovi tänavale, kus esialgsetel andmetel oli sõiduautot Saab juhtinud 37aastane mees Kastani tänava poolt ringristmiku suunas liikudes auto üle kontrolli kaotanud ning autoga ringristmikule paiskunud.

"Keegi kõrvaline ega ka autot juhtinud mees viga saanud, kuid suuri kahjustusi sai sõiduk ning ehitusjärgus olnud ringristmikul valgustuspostid, kaablid ja neid ümbritsenud piirdeaiad," lisas Virk.

Politsei juhtimiskeskus sai aga õnnetuse pealtnägijatelt eelinfo, et autojuht võib olla joobes. Mees oli püüdnud õnnetuspaigalt lahkuda, kuid kaks läheduses olnud noormeest nägid õnnetust pealt, jooksid mehe juurde, pidasid ta kinni ning teatasid juhtunust politseile.

Kuna autojuht ei olnud nõus sündmuskohal alkomeetrisse puhuma, viis politsei ta joobekahtluse kontrollimiseks ekspertiisi, kus sundi kasutades mehelt vereproov võeti, ütles politsei esindaja.

Sealt edasi toimetati ta juba arestikambrisse. Mehe joobekahtlus välistatakse või see saab kinnitust ekspertiisitulemuse laekudes.

Politsei tunnustab abiks olnud noormehi, kes kõhklematult kohe tegutsesid, juhtunust kiiresti politseile teada andsid ning õnnetusse sattunud joobekahtlusega meest politsei saabumiseni kinni pidasid.