Esialgsetel andmetel kaldus Jõhvist Tartu suunas liikunud sõiduauto Audi, mille roolis oli 37-aastane mees, tagaosaga vastassuunavööndisse ja põrkas kokku vastutuleva sõiduautoga Volkswagen.

Liiklusõnnetuse tagajärjel hukkus Audis tagaistmel olnud 68-aastane naine. Sündmuskohalt toimetati haiglasse Audi juht ja kaasreisija ning Volkswageni juht ja kaks kaasreisijat. Kolme inimese seisund on raske.

Liiklusõnnetus toimus Jõhvi-Tartu-Valga maantee 26. kilomeetril. Esialgsetel andmetel ei olnud Audis kõrvalistmel istunud 36-aastasel mehel ja hukkunud naisterahval turvavöö kinnitatud. Kõrvalistuja toimetati raskes seisus Ida-Viru Keskhaiglasse.

Volkswagenis oli kõrvalistmel 15-aastane noormees ja tagaistmel 39-aastane naine, kes mõlemad raskes seisus Ida-Viru Keskhaiglasse toimetati. Volkswageni roolis olnud 21-aastane mees toimetati sündmuskohalt hiljem haiglasse tervisekontrolli. Kõik kolm kasutasid nõuetekohaselt turvavarustust.

Sündmuskohal töötavate politseinike sõnul ei vastanud sõiduauto Audi talverehvid nõuetele.

Ida prefektuuri operatiivjuht Andres Jaggo kutsub kõiki juhte üles hoolivusele ja ettevaatlikkusele. „Liikluses ei piisa vaid teadmisest, et sõidukil on talverehvid all, nende muster peab ka nõuetele vastama. Lisaks tuleb igal sõidul valida teeoludele vastav sõidukiirus ning puhastada sõiduvahendid lumest ja jääst. See tagab turvalisema teekonna meile kõigile,“ lisas Jaggo.

Viru ringkonnaprokuratuuri abiprokurör Maarja Germanni sõnul on esialgsetel andmetel liiklusõnnetuse põhjustamises alust kahtlustada 37-aastast Audi juhti, keda on varasemalt mitmel korral väärteokorras karistatud liiklusnõuete rikkumise eest. Ühtlasi on meest karistatud ka juhtimisõiguseta sõidu eest. „Panen kõigile sõidukijuhtidele südamele, et sõiduauto rooli istudes tuleb lisaks enda ohutuse tagamisele mõelda ka teiste liikluses osalevate isikute ohutusele ning kohandada enda käitumist liikluses vastavalt ilmastiku – ja teeoludele. Liiklusõnnetused on enamasti ootamatud ja mittetahtlikud ning neid on võimalik ennetada olles ise hoolsam."

Juhtunu kohta alustati kriminaalmenetlus karistusseadustiku paragrahvi järgi, mis käsitleb mootorsõiduki juhi poolt liiklus-või käitusnõuete rikkumist, kui sellega on ettevaatamatusest tekitatud inimesele raske tervisekahjustus või põhjustatud inimese surm. Kriminaalmenetlust viib läbi Ida prefektuur ja juhib Viru Ringkonnaprukuratuur.

Liiklus taastati sündmuskohal kella 12.40 paiku.