20. oktoobril kella 18.50 ajal teatas salaküttide otsingu kontrollkäigul olnud Keskkonnainspektsiooni ametnik häirekeskusele, et Viljandimaal Viljandi vallas Kibekülast leiti inimese surnukeha. Sündmuskohale saabunud meedikud hindasid esmapilgul, et arvatavalt on tegu naise surnukehaga, millel välised vägivallatundemärgid puuduvad. Täpsemate asjaolude selgitamiseks saatis politsei surnukeha kohtuarstlikule lahangule, teatas Lõuna prefektuuri pressiesindaja Delfile.

Käesoleva nädala alguses laekunud ekspertiisi vastusest nähtub, et Kibekülast leitud naisterahva näol oli tegu 1962. aastal sündinud kohaliku elaniku Tiiuga. Surnukehal puudusid vägivallatundemärgid. Kuna surnukeha oli väga tugevalt mumifitseerunud, siis ei olnud võimalik määrata ei surma aega ega ka seda, kaua surnukeha metsas oli olnud.

Surnukeha mumifitseerumine sõltub paljudest erinevatest asjaoludest: temperatuur, ilmastik, tuul, asukoht (kui palju tuult läbi käib), aastaaeg, sademed, õhuniiskus. Surnukeha leidmise hetkele möödunud suvi ja sügis olid soojad, mis sellele kõigele omapoolt tugevalt kaasa võisid aidata.

Politseile teadaolevalt ei olnud lähedased Tiiuga suhelnud vähemalt 10 aastat ja seetõttu ei tea keegi, millal ta täpselt kodust lahkus ja kadus.