Üks juhtum oli aga veel. Eile kell 12.43 saabusid Tallinna lennujaama lennuga Münchenist kolm Ukraina kodanikku: 1990. aastal sündinud mees, 1993. aastal sündinud naine ja 2016. aastal Saksamaal sündinud laps, teatas politsei- ja piirivalveamet.

26-aastane mees ja 23-aastane naine saadeti koos beebiga Saksamaalt Eestisse Dublin II konventsiooni alusel, kuna neil olid Eesti Schengeni viisad, mis kehtisid kuni tänavuse aasta 21. jaanuarini. Neile koostati Tallinna piiripunktis vabatahtliku lahkumise tähtajaga ettekirjutused, sissesõidukeeldu ei kohaldatud.

Nüüd nendest teistest juhtumitest. Eile kell 16.27 tõkestati Luhamaa piiripunktis Eestisse sisenemine 51-aastasel Venemaa kodanikul, kelle reisikotist avastati kümme liitrit 40-protsendilist alkoholi. Isikule väljastatud Eesti Schengeni viisa tunnistati kehtetuks ja ta saadeti tagasi Venemaale.

Tund aega hiljem, kella 17.30 ajal saabus Koidula maanteepiiripunkti riigist väljuvale suunale piirikontrolli Venemaa numbrimärkidega sõiduauto Mitsubishi. Sõiduki kontrollimisel avastasid piirivalvurid sõiduki armatuurile kinnitatud antiradari. Piirivalvurid selgitasid juhile, et leitud seade on Eestis seadusega keelatud, meest hoiatati liiklusseaduse rikkumisest. Juht koos seadmega lahkus Venemaale.

Eile saabusid Narva-1 piiripunkti riiki sisenevale suunale ka 1954. aastal ja 1988. aastal sündinud Venemaa kodanikud, kelle dokumentide kontrollimisel selgus, et nende viisade kehtivusaeg on lõppenud. Piiril väljastati neile sisenemiskeelud ja isikud suunati tagasi Venemaale.